Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herman Van Holsbeeck over...

-

Leander Dendoncker

“We willen hem graag houden, maar als er club bereid is om tussen de 25 en 35 miljoen te betalen, zitten we met een probleem. Tegen Manchester United heeft hij twee keer getoond dat hij het potentieel heeft om bij een topclub te spelen. We hebben geluk dat de Champions League pas in september begint, anders waren we hem zeker kwijt. We zouden Leander graag nog één jaar zien bijtekenen (tot 2022, red.) om dan volgende zomer samen naar een transfer te werken.”

Kara Mbodj

“Met Kara geldt de afspraak dat hij weg mag bij een goed bod. Bij Leicester kon hij in januari 3,5 miljoen euro gaan verdienen. Door die afspraak hebben we hem kunnen overtuigen om te blijven, waarna hij een van de sleutelspe­lers was op weg naar de titel. Zes maanden later willen we correct blijven. Als Kara straks de zaak van zijn leven kan doen, dan houden we hem niet tegen. Ik acht de kans fiftyfifty dat hij vertrekt.”

Defensieve versterkin­g

Nuytinck is op weg naar Udinese (mits medische goedkeurin­g) en met de onzekerhei­d rond Kara, moet Anderlecht op zoek naar een of twee nieuwe centrale verdediger­s. “Liefst iemand die verdedigen­de kwaliteite­n koppelt aan goede voeten. Een type dat niet makkelijk te vinden is. Mogelijk wachten we nog een beetje mee In feite zijn we op zoek naar een tweede Spajic. Iemand die we gratis hebben gehuurd, daarna hebben gekocht voor 1, 2 miljoen en waar ik nu, als ik wil, in Engeland 10 miljoen voor kan krijgen.”

Uit de C-kern is er voorlopig weinig nieuws: Diego Capel wil alleen naar Spanje maar wacht nog op geïnteress­eerde clubs. Hamdi Harbaoui kiest wellicht pas in augustus waar hij dit seizoen zal spelen.(thst,

jug)

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS Anderlecht wil hoog vliegen dit seizoen. Een drone onthult de nieuwe Europese sponsor.
FOTO PHOTO NEWS Anderlecht wil hoog vliegen dit seizoen. Een drone onthult de nieuwe Europese sponsor.
 ??  ?? Manager Herman Van Holsbeeck in zijn nopjes.
FOTO PHOTO NEWS
Manager Herman Van Holsbeeck in zijn nopjes. FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium