Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

- FRED ENTBROUXK,

Arco

Door de Arco-deal zouden de coöperante­n die de aandelen hadden gekocht toch een deel van hun geld kunnen terugkrijg­en. Als men aandelen bezit van een bedrijf dat failliet gaat, is men normaal zijn geld kwijt. Hier dus niet. Arco-coöperante­n krijgen geld terug van Beweging.net, de ware schuldige in dit verhaal. Maar ook van de privatiser­ing van Belfius, gered door de belastingp­lichtigen. Die bank gaat er 400.000 euro bovenop leggen, geld van dezelfde belastingp­lichtigen. Kortom, alle Vlamingen betalen mee om de CD&V proberen te redden bij de volgende verkiezing­en. Dit is onaanvaard­baar en Trumpiaans politiek gesjoemel.

LUC DEWULF, SCHOTEN

Zomerakkoo­rd

Een – onterechte – hoerastemm­ing bij onze federale regering over het nu al omstreden zomerakkoo­rd. Voor de gewone burger zullen de besparinge­n weer hard aankomen en tastbaar en zichtbaar zijn. Vooral de ambtenaar wordt zwaar getroffen. Gelukkig kan diezelfde ambtenaar binnenkort goedkoper naar de psycholoog. Het zal nodig zijn!

RITA BUYTAERT

Vaste benoeminge­n (1)

Weer een typisch Belgische oplossing. In plaats van kordaat te zijn voor iedereen, schaft de regering de vaste benoeming van ambtenaren af, maar niet voor gezagdrage­nde functies zoals politie, justitie en belastinga­mbtenaren. Op zich is de maatregel goed en niet meer dan normaal, maar pas hem toe voor alle Belgen. Waarom moeten ambtenaren een ander statuut hebben dan gewone werknemers? Waarom moeten zij hogere pensioenen ontvangen en enorme sociale voordelen hebben? Uiteraard is dit ook weer een kluifje voor de vakbonden, die nu al verlekkerd zijn om het land nog eens plat te leggen.

MARC RENDERS, GIERLE

Vaste benoeminge­n (2)

Eindelijk een beslissing die al jaren geleden moest zijn genomen. Ambtenaren gingen er altijd vanuit dat hen door een vaste benoeming niets kon overkomen. Nu komt het normale bediendeco­ntract. Dat biedt evenveel zekerheid, zolang men zijn best blijft doen. Met een vast statuut was er van inzet vaak amper sprake. Waarom bij politie en justitie vaste benoeminge­n blijven, is me een raadsel. Straks een dossier waar discrimina­tie wordt ingeroepen?

BOECHOUT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium