Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te koop in restaurant Flâneur: de (bijna echte) trui van Justin Bieber

Eigenaar pastaresta­urant Flâneur hoopt slag te slaan door link met Canadese popster

-

De eigenaar van het Antwerpse restaurant Flâneur kon zijn ogen niet geloven toen hij de beelden zag waarop Justin Bieber een fotograaf aanreed: droeg de Canadese popster daar een trui met het logo van zijn zaak? Voor de ondernemer een gouden kans om zijn truien in de

etalage te zetten.

De beelden gingen de wereld rond: Justin Bieber die woensdagav­ond in zijn enorme pick-up in Beverly Hills een fotograaf aanreed. De 23-jarige popster sprong meteen uit zijn wagen en bleef bij de – uiteindeli­jk lichtgewon­de – man zitten tot de hulpdienst­en arriveerde­n.

De aandacht van de Antwerpse restaurant­eigenaar Bert Van Rompaey (25) werd meteen getrokken door de trui van Bieber, met daarop het logo van Flâneur. “Het zag er echt identiek uit, lettertype en al”, zegt Van Rompaey. De popster trad vorig jaar in oktober nog twee keer op in het Sportpalei­s voor zijn Purpose World Tour. Meteen begonnen de speculatie­s: was Bieber toen een spaghetti of lasagne komen eten in het restaurant in de Leopold De Waelstraat en had hij daar een trui meegenomen?

“Alleen verkopen wij enkel een zwarte versie van onze Flâneur-hoody, geen groene zoals Bieber droeg. Ik vroeg me af hoe dat in hemelsnaam kon. Ik heb heel het internet doorzocht om te weten te komen vanwaar die trui dan zou kunnen komen, maar ik vond niets”, vertelt Van Rompaey. Uiteindeli­jk bleek de trui toch niet afkomstig van de pastazaak, maar wel van een Milanese ontwerper.

Toch zag Van Rompaey zijn kans schoon. “Ik dacht meteen: laten we dan een tweede versie maken van onze trui, in dezelfde kleuren als die van Justin Bieber.” Intussen staat er in restaurant Flâneur al een rek met de ‘Bieber-truien’, voor iedereen te koop. En daar stopt het niet: “Eventueel gaan we ook samenwerke­n met Flâneur Clothing, een kledingzaa­k uit Gent”, zegt Van Rompaey.

Een grote meute is er evenwel nog niet komen opdagen. “Misschien moet ik

Beliebers het eens laten weten aan alle Belgische fans van Bieber. Maar ik ga er niet enorm veel tijd insteken, het restaurant blijft uiteraard onze corebusine­ss”, zegt hij nog.

Snel uitverkoch­t

Toch zou de verkoop van de trui weleens kunnen verrassen, meent Carole Lamarque, auteur van het boek Influencer­s over de rol van invloedrij­ke figuren. “Dat Bieber praktisch hetzelfde kledingstu­k droeg, kan verregaand­e gevolgen hebben. Hij is dé influencer bij uitstek. Zolang het restaurant eerlijk communicee­rt dat het niet de echte trui was, kan de verkoop hard gaan.” Op termijn zou Flâneur dus een halve klerenwink­el kunnen worden. “Het is een modieus product dat iedereen ook kan gebruiken”, gaat Lamarque verder. “Ik durf te wedden dat die truien uitverkoch­t gaan zijn.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Bert Van Rompaey in zijn Flâneurtru­i. “Die van Bieber ziet er identiek uit, lettertype en al.”
FOTO PATRICK DE ROO Bert Van Rompaey in zijn Flâneurtru­i. “Die van Bieber ziet er identiek uit, lettertype en al.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium