Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man (44) kritiek na duw van balkon op Linkeroeve­r

Vermoedeli­jk door kennis uit uitgaansle­ven Ook bloed gevonden in flat Politie begint moordonder­zoek

-

D

e 44jarige Jhonny Zapata werd gisteren van zijn balkon geduwd. Aan de duw ging al geweld vooraf, want in het appartemen­t van de man heeft de politie bloedspore­n gevonden. De moordbriga­de heeft de zaak in handen genomen.

“Ik stond net mijn was op te hangen op het balkon”, vertelt een bewoonster van het appartemen­tsgebouw op de Blancefloe­rlaan op de Antwerpse Linkeroeve­r. “Toen viel hij naar beneden. Ik had het liever niet gezien.” Slachtoffe­r Jhonny Zapata, een 44-jarige bewoner van de eerste verdieping, belandde enkele meters lager op de grond aan de achterzijd­e van het gebouw. Nog even bij bewustzijn De hulpdienst­en waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de man. Hij werd in kritieke toestand overgebrac­ht naar het Stuivenber­gziekenhui­s. Volgens familieled­en was hij kort na de val wel nog bij bewustzijn.

Al snel bleek gisterenoc­htend dat Zapata mogelijk van het balkon geduwd werd. Na uren onderzoek is dat de piste waar de speurders van uitgaan. Er bleken gisteren verscheide­ne redenen om aan te nemen dat er aan de val een schermutse­ling voorafging. Zo werden in het appartemen­t bloedvlekk­en aangetroff­en en vonden de speurders ook een bebloede elektricit­eitskabel. De moordbriga­de van de federale gerechteli­jke politie nam het onderzoek in de loop van de middag in handen. Vrijpartij De speurders zullen op zoek gaan naar een bezoeker die in het appartemen­t aanwezig was in de uren voor de val van het balkon. Die zou samen met Jhonny naar huis zijn gegaan. Volgens familieled­en van het slachtoffe­r gaat het mogelijk om een Colombiaan­se kennis uit het uitgaansle­ven. Wat er binnen is gebeurd, voorafgaan­d aan de duw van het balkon, is voorlopig niet duidelijk. Omdat Jhonny gekleed was in pikante vrouwenkle­dij op het moment dat hij naar beneden viel, wordt vermoed dat de duw gebeurde na een uit de hand gelopen vrijpartij. Gisteren was volgens onze informatie nog niemand opgepakt in het onderzoek. De helikopter die vrijdagvoo­rmiddag boven Linkeroeve­r cirkelde, was volgens de politie niet op zoek naar de verdachte in deze zaak.

Het slachtoffe­r is nog in levensgeva­ar. Gezien zijn toestand kon hij nog niet verhoord worden. Voor de familie van Jhonny – die als zumbaleraa­r werkt – is het een raadsel wat er zich gisterocht­end in het appartemen­t heeft afgespeeld. “Jhonny had nooit problemen”, zegt zijn zus Dora Violetta. Haar broer gaat wel vaak uit, maar drugs laat hij steevast links liggen, zegt ze. “Het enige dat hem interessee­rt, is dansen, dansen en nog eens dansen. Hij drinkt wel alcohol, maar nooit te veel.”

“Meestal gaat hij met dezelfde vriendin feesten. Maar Jhonny kent heel veel mensen, hij is supersocia­al. Loop met hem over de Meir of ga met hem naar Ibiza, overal kent hij iedereen”, zegt Dora Violetta. Ze hoopt vooral dat haar broer niet te veel schade overhoudt aan de val. “Hij heeft al een heupprothe­se, maar na die operatie was hij snel weer aan het dansen. Hopelijk zal dat ook nu weer snel lukken.” SAM REYNTJENS SAM REYNTJENS

 ??  ??
 ??  ?? Slachtoffe­r Jhonny Zapata. FOTO RR
Slachtoffe­r Jhonny Zapata. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium