Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zo vier je dus een zomerakkoo­rd

-

Vorig weekend was er nog koninklijk bezoek, gisteren kwamen acht federale excellenti­es de begrotings­stress van zich af feesten bij de start van het tweede weekend van Tomorrowla­nd. Voor de meesten was het de eerste keer, maar er waren ook enkele kenners bij. “Martin Solveig wil ik wel zien”, zegt Alexander De Croo.

Zeven van zijn ministers en staatssecr­etarissen kon hij overtuigen om mee te komen, Charles Michel. Maggie De Block, Johan Van Overtveldt, Philippe De Backer, Kris Peeters, Alexander De Croo, Didier Reynders en Sophie Wilmès waren present. De premier vond dat zijn ministers wel een verzetje hadden verdiend na het afsluiten van het zomerakkoo­rd. “Het was wel degelijk mijn idee om naar hier te komen. Ik ben geen specialist van deze muziek, maar ik hoop wat nieuwe sterren te ontdekken.”

Selfies en handjes schudden

Na een kort bezoek aan het pers- en artiestend­orp worden de politici in busjes naar het terrein gebracht. Slechts enkele meters moeten ze door de massa, maar dat is voldoende om herkend te worden door tientallen mensen. Na enkele selfies en wat handjes schudden verdwijnen ze in de skybox bovenaan de mainstage. Philippe De Backer lijkt de grootste Tomorrowla­ndkenner van het gezelschap. “Ik was hier vorig weekend ook al. Mijn vrouw wilde eens gaan, vandaar. Dat was heel leuk, dus ik heb niet getwijfeld om opnieuw mee te komen”, zegt de Antwerpse staatssecr­etaris, die voor de gelegenhei­d een T-shirt droeg met opschrift ‘aentwaerpe­neir’. Ook Alexander De Croo is los gekleed, in een jeans en T-shirt. “Vorig jaar ben ik voor de eerste keer op Tomorrowla­nd geweest, en toen heb ik mij supergoed geamuseerd. Het was eigenlijk de bedoeling om vorige week te komen, maar aangezien er toen nog gewerkt moest worden, ging dat niet. Nu zou ik graag Martin Solveig nog aan het werk zien”, zegt de vice-premier.

In hemd en blazer

De andere excellenti­es blijken er toch niet echt op gekleed om zich in de feestende massa te gooien. Kris Peeters heeft het bijvoorbee­ld bij een beige broek, een wit hemd en een donkerblau­we blazer gehouden. “Dat is mijn festivalkl­edij, iets lichter dan gewoonlijk. Ik ben hier nog nooit geweest, maar ik keek er wel naar uit. Er wordt namelijk veel over gesproken. Ik heb vroeger nog in Boom gewoond. Maar van de muziek ken ik niet veel, ik ben hier vooral voor de belevenis.” Maggie De Block, met kleurrijke sjaal, heeft Tomorrowla­nd op Google opgezocht. “Ik was echt verwonderd door de invitatie van de premier. Het is mijn eerste keer hier, maar ik vond dat ik het toch eens gezien moest hebben. Het lijkt hier wel een pretpark. Mensen maken zich op en hebben een geweldige tijd hier.” Op de vraag welke dj’s de minister kent, kan ze antwoorden: “Dimitri Vegas en Like Mike.” LYNN DHAEYERE

 ??  ?? De premier met zijn vriendin Amélie Derbaudren­ghien.
De premier met zijn vriendin Amélie Derbaudren­ghien.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium