Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tomorrowla­nd als beloning voor het harde werk

-

De Ras en de Schele, excellenti­es van het zottere Antwerpse feestje, mogen zondag met Discobaar A Moeder het tweede weekend van Tomorrowla­nd mee afsluiten. “Wij gaan gewoon onszelf blijven en heel zot doen.”

Of de USB-stick met hun Tomorrowla­nd-set al klaarligt? “Helemaal niet. Van zoiets hebben wij geen kaas gegeten”, lachen de Ras en de Schele. “Bij ons komen er geen computers aan te pas. Wij houden ervan om met vinyl te spelen. Lekker ambachteli­jk! Naar Tomorrowla­nd trekken we dus gewoon met de twee platenbakk­en met ongeveer 300 singles die we altijd meesleuren, aangevuld met wat cd’s.” Discobaar A Moeder mag het dan graag ludiek houden – “Ne goeie swaffel is ni vies! Schudden met die marchandie­s!” – de Ras en de Schele zijn van geen kleintje vervaard. Van de Proms in het Sportpalei­s tot Openluchtt­heater Rivierenho­f in Deurne; overal heeft de Antwerpse tandem mensen al aan het feesten gekregen. Maar Tomorrowla­nd, dat is de eerste keer. “We hebben al op veel zotte locaties gespeeld, van het zwembad op een camping tot het balkon van het Museum voor Schone Kunsten. De muziek van Tomorrowla­nd is dan misschien niet helemaal ons ding, wij gaan er gewoon onszelf blijven en vooral zot doen. Zo kunnen wij ons profileren tussen de vele dj’s die de beats opzoeken.” Niet dat de Ras en de Schele helemaal buiten hun comfortzon­e treden. “De voorbije zes jaar hebben we ook op Laundry Day gespeeld, vorig jaar zelfs op het hoofdpodiu­m net voor Netsky. Mocht Tomorrowla­nd ons nooit hebben gebeld, dan zou onze wereld niet zijn vergaan. Nu we daar wel staan, vinden we het zalig. Wij zijn graag de vreemde eend in de bijt. Eigenlijk hebben we dit gewoon toegezegd omdat we dan zelf eens naar Tomorrowla­nd kunnen.” In Vlaanderen weet ondertusse­n zowat iedereen waar Discobaar A Moeder voor staat. Voor het internatio­nale publiek van Tomor-

rowland dreigt mogelijk een cultuursch­okje. “Dat is wel zo”, erkent de Ras. “Muziek is natuurlijk een internatio­nale taal, maar mijn rijmelarij is inderdaad vrij Antwerps. Zondag ga ik er wel wat meer Frans en Engels tussengooi­en, om meer mensen te kunnen bereiken.” Een strategie beramen de twee niet. “Onze sterkte is net dat we nooit nadenken. Geloof het of niet, maar wij gaan niets voorbereid­en. Wij houden er net van om het publiek aan te voelen dat we voor onze neus krijgen. Hun reacties geven onze mixen schwung”, zegt de Schele. “Ik ben net terug van een vakantie in Frankrijk. Daar heb ik al fietsend een nieuw Tomorrowla­nd-anthem bedacht; een vergeten nummer uit de soundtrack van een kindermusi­cal uit de jaren tachtig. Ik ga proberen om dat door de hele wei te laten meezingen. Wie dat toekomstig anthem wil horen, moet dus naar onze stage komen.” (gj)

Zondag van 20 tot 22u op het podium van Radio Ultra Modern in de Harbour House. www.discobaara­moeder.be

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium