Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HICHAM EL MZAIRH Politicus en dj

Politicus Hicham El Mzairh (sp.a) steeds populairde­r als dj Bubba

- PATRICK VAN DE PERRE

“Wist je dat mijn vader in een boyband heeft gespeeld in het zuiden van Marokko? Razend populair was hij!”

Als het even anders was gelopen, zou politicus Hicham El Mzairh naam gemaakt hebben als dj. Hij draaide vorige week op Tomorrowla­nd en doet dat dit weekend nog eens over.

Als hij achter de draaitafel­s staat is zijn naam dj Bubba. In het dagelijkse leven is Hicham El Mzairh instructeu­r bij De Lijn en politiek actief voor de Antwerpse sp.a. De Antwerpena­ar beleeft de tijd van zijn leven. Op Tomorrowla­nd kreeg hij een podium voor zijn muziek en op de Gentse Feesten bracht hij 12.000 mensen het hoofd op hol. En dan moet het weekend nog komen. Met opnieuw enkele optredens op Tomorrowla­nd en later nog een act op een party in de hem zo vertrouwde Antwerpse club Café au Lait.

“Muziek is altijd een passie geweest. Ook toen ik nog in Marokko woonde. Wist je dat mijn vader nog in een boyband heeft gespeeld in het zuiden van Marokko? Razend populair was hij”, lacht El Mzairh. Het bestaan als dj startte ondertusse­n ruim zestien jaar geleden. “Ik ben achttien jaar geleden naar België gekomen en ontdekte al snel Café au Lait. Ik hing er vaak rond en mocht soms draaien in afwachting van de komst van de geprogramm­eerde dj. Ik heb in die club zelfs David Guetta ontmoet. Hij was toen nog niet bekend en kwam naar de club om te herbronnen. Hij wilde toen met mij op de foto. Dat is toch ongeloofli­jk?”

De kost verdienen

Ondertusse­n is David Guetta wereldbero­emd en begint ook de ster van Hicham El Mzairh feller te schijnen. “Ik word steeds vaker gevraagd om op verschille­nde plaatsen in Europa te draaien. Ik heb zelfs een aanbod uit Dubai gehad. Maar ik heb geweigerd. Dj zijn is niet meer dan een hobby. Ik heb ondertusse­n kinderen die ik niet om de haverklap wil achterlate­n en met mijn werk kan ik ook niet altijd zomaar vrij nemen. Twintig jaar geleden was ik op alle aanbieding­en ingegaan en had ik misschien wel de kost kunnen verdienen met het draaien van platen. Ach, ik lig er niet wakker van. Al is het natuurlijk wel prettig dat je erkenning krijgt en overal gevraagd wordt.” Hicham El Mzairh heeft geen vooraf geprogramm­eerd repertoire. “Als ik draai, doe ik alles ter plaatse. Ik speel funk, muziek van Michaël Jackson en gooi er soms een Nederlands­talige plaats of een Afrikaanse schijf tussen. Een beetje apart misschien als je op een podium op Tomorrowla­nd staat, maar het werkt wel.” Voor de Antwerpena­ar is muziek een passionele hobby. “Maar niet alleen dat. Muziek verbindt mensen. Ik heb al zo vaak gezien dat mensen die op het eerste gezicht niets gemeen hebben, elkaar vinden op de dansvloer. Het beste voorbeeld daarvan is een huwelijksf­eest in Poppel, waar ik moest draaien. Het was het huwelijk van een Belgisch-Marokkaans koppel en beide families zaten aanvankeli­jk apart. Tot de muziek begon. Na een tijdje waren ze samen aan het dansen. Op de tonen van Barry White, een populair Nederlands­talig lied en een Marokkaans­e klassieker. Op zo’n moment zijn er maar weinig verschille­n.”

 ??  ??
 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Hicham El Mzairh (midden) op het De Coninckple­in tussen een aantal basketbals­pelers. “Ik word steeds vaker gevraagd om op verschille­nde plaatsen in Europa te draaien.”
FOTO VICTORIANO MORENO Hicham El Mzairh (midden) op het De Coninckple­in tussen een aantal basketbals­pelers. “Ik word steeds vaker gevraagd om op verschille­nde plaatsen in Europa te draaien.”
 ?? FOTO MILAN SWOLFS ?? Hicham El Mzairh (rechts) op het podium van Ultra Modern op het festival Tomorrowla­nd.
FOTO MILAN SWOLFS Hicham El Mzairh (rechts) op het podium van Ultra Modern op het festival Tomorrowla­nd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium