Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buys is eerste Belgische vrouw in WKfinale in twintig jaar

Sportief directeur WILLY REYNDERS hoopt na twee magere jaren opnieuw op beterschap bij Lokeren

-

Willy Reynders (sportief directeur Lokeren) “We zijn beter gewapend dan vorig seizoen. Als de start wat meezit, denk ik wel dat we nog kunnen groeien.”

Na twee grijze seizoenen waait er weer een positieve wind door Lokeren. Sportief directeur Willy Reynders wil het verleden zo snel mogelijk achter zich laten en focussen op de toekomst. Te beginnen met zaterdag. “De start is cruciaal.”

Lokeren trapt vanavond de competitie op gang met een thuiswedst­rijd tegen Club Brugge. Een derde grijs seizoen op rij willen ze op Daknam vermijden. Maar over wat de voorbije twee jaar fout liep, blijft sportief directeur Willy Reynders op de vlakte. “Decompress­ie van een groep spelers die jaren samenspeel­de”, stelt hij kort. “Ach, voor de rest wil ik er niet meer over zeuren. Ik wil naar de toekomst kijken. We hebben het voorbije anderhalf jaar al genoeg tijd verloren. Die willen we nu goedmaken.” Na een middelmati­ge elfde stek hoopt Lokeren dit seizoen opnieuw aansluitin­g te vinden met de subtop. “Onze ambitie is een plekje in de top acht”, stelt Reynders. “Maar het ligt allemaal zo dicht bij el- kaar. Als je op de achtste plaats mikt, kan je evengoed vijfde eindigen. We zijn in ieder geval beter gewapend dan vorig seizoen. Als de start wat meezit, denk ik wel dat we nog kunnen groeien. Trouwens, tijdens de voorbereid­ing zag ik acties die ik de voorbije jaren niet meer gezien heb. Onze ploeg is in balans, maar toch is er voldoende concurrent­ie. Er zijn opnieuw mogelijkhe­den. Bovendien kunnen we overschake­len naar een systeem met twee spitsen.” De start van de competitie acht hij cruciaal voor het verdere verloop. “De laatste jaren hebben we inderdaad onze start gemist. Dat willen we dit seizoen absoluut vermijden. Weet je: als we onze start niet missen, kunnen we wel eens een mooi seizoen draaien. De eerste vijf wedstrijde­n moeten we scherp zijn. Knokken voor elk punt. Te beginnen met zaterdag. Eerlijk? Ik start liever tegen Brugge dan pakweg SintTruide­n of Westerlo, zoals de voorbije jaren. De Bruggeling­en weten ook dat ze het moeilijk zullen hebben op Daknam. Bovendien moet die ploeg nog groeien. Al moeten we in de eerste plaats naar onszelf kijken. Ik verwacht zaterdag wel wat.”

Zes versterkin­gen

De wil om opnieuw te schitteren is er alleszins. Lokeren haalde voor de start van de voorbereid­ing al zes versterkin­gen in huis. Een duidelijk signaal. “We wisten op voorhand welke profielen we zochten. Ik ben tevreden met de spelers die we hebben binnengeha­ald. Marzo en Mpati zijn twee vleugelver­dedigers die het rendement in aanvallend opzicht moeten verhogen. Söder is complement­air met De Sutter, gaat graag diep en heeft een uitstekend­e positioner­ing in de zestien. Slagveer heeft door blessure nog niet alles kunnen tonen, maar daar verwacht ik veel van. Kehli heeft een laatste pass en speelt vaak in een of twee tijden.” Daarnaast werden de contracten van enkele sterkhoude­rs opengebrok­en. “Spelers die de kar willen trekken en een belangrijk­e rol vertolken in de kleedkamer.” Centraal achterin is Maric van goudwaarde. “Mijat heeft al drie jongens opgeleid: Taravel, Scholz en Ingason. Ik verwacht dit jaar hetzelfde van hem. Wat als hij uitvalt? Op lange termijn zou dat inderdaad een probleem kunnen geven omdat onze drie andere verdediger­s nog jong zijn. Ik weet dat dit gevaarlijk kan zijn, alleen kan je geen speler van het kaliber Maric halen, want dan blokkeer je de ontwikkeli­ng van onze talenten.”

WIM HOUTTEQUIE­T

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO'S RUDY DECLERCK, ISOSPORT ?? In de voorbereid­ing werd met 21 verloren bij Cercle Brugge. Tegen de blauwzwart­e stadsgenot­en hoopt Willy Reynders (onder) met zijn Lokeren in eigen huis beter te doen.
FOTO'S RUDY DECLERCK, ISOSPORT In de voorbereid­ing werd met 21 verloren bij Cercle Brugge. Tegen de blauwzwart­e stadsgenot­en hoopt Willy Reynders (onder) met zijn Lokeren in eigen huis beter te doen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium