Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik leerde genieten van elke dag”

Youssef Boulaouali blij opnieuw de sfeer van de kleedkamer te kunnen opsnuiven

-

KFCO Beerschot Wilrijk gaat de laatste rechte lijn richting competitie­start in met een laatste oefengalop tegen Jong Ajax. Een wedstrijd die zaterdagav­ond om 18.00u in het stadion De Visputten van RVC Hoboken wordt gespeeld.

Het wordt een degelijke test voor het team van Marc Brys. Jong Ajax, of het beloftente­am van het grote Ajax, beschikt over een degelijk elftal dat vorig seizoen tweede eindigde in de Jupiler League, de Nederlands­e tweede klasse, achter VVV Venlo. Het was met 93 gescoorde doelpunten tevens het meest productiev­e elftal van de Nederlands­e tweede klasse. Voor Youssef Boulaouali komt deze wedstrijd nog iets te vroeg. Iedereen herinnert zich nog hoe hij acht maanden geleden, op 22 november 2016, door pech werd getroffen. Gewoon op training scheurde hij de kruisband van zijn knie, met een inactivite­it van zes maanden en een lange en zware revalidati­e tot gevolg. Sinds de start van de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen traint hij opnieuw mee met de groep. “Het was mijn doel om fit te zijn tegen de eerste training”, vertelt Yous. “Ik heb hard gewerkt om die doelstelli­ng te halen. De eerste drie weken na mijn blessure waren de zwaarste. Ik had veel pijn, kon niet slapen en amper bewegen. Eens die lastige weken voorbij voel je dat je vorderinge­n maakt en dat motiveert.” “Ik kom van heel ver terug, maar moet nog hard blijven werken om mijn vroegere conditie en spelpeil opnieuw te bereiken. Ik heb ook nog altijd een beetje schrik om voluit in duel te gaan. Niets abnormaals, maar het vraagt tijd. Ik wil dan ook niets forceren of geen datum van wederoptre­den in het vooruitzic­ht stellen. Ik bekijk het wel, dag na dag. Het is een kwestie van geduldig te blijven." "Wat ik ondertusse­n wel leerde, is te beseffen dat je moet genieten van elke training, van elke dag. Het gevoel opnieuw bij de groep te zijn, de sfeer van de kleedkamer te kunnen opsnuiven, dat heb ik de voorbije maanden allemaal zo hard gemist. Ik was voordien nooit geblesseer­d. Dit was mijn eerste blessure, maar meteen wel een ernstige." Kun je de voorbereid­ing van dit seizoen vergelijke­n met die van vorig jaar?

“Veel verschil zit er niet op. De voorbereid­ing is iets korter, maar de trainers bleven dezelfde. Alles is vrij herkenbaar.”

Zware competitie

“Er wacht ons een zware competitie. Een reeks hoger met acht sterke, ambitieuze ploegen. De oefenwedst­rijden tegen STVV en AA Gent leerden ons echter dat we van niemand schrik hoeven te hebben. Wij beschikken over een sterke spelersgro­ep waarin net als vorig seizoen iedereen bereid is om voor elkaar te werken. Elke speler wil het de coach moeilijk maken om te kiezen, zeker omdat alle posities dubbel bezet zijn. En ons sterkste wapen mogen we niet vergeten: onze supporters zullen opnieuw een belangrijk­e rol spelen om ons door moeilijke momenten te loodsen, zowel thuis als uit.” HUGO FRET

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Youssef Boulaouali (9), hier samen met Alexander Maes tijdens de fandag.
FOTO TOM GOYVAERTS Youssef Boulaouali (9), hier samen met Alexander Maes tijdens de fandag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium