Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Puzzel zal wel in mekaar vallen”

Lierse van Ludovic Buysens staat op eigen Lisp voor generale repetitie tegen Roda JC

- KURT GULDENTOPS

Lierse oefent zaterdag om 19.00u nog een laatste keer in zijn jaarlijkse galamatch tegen Roda JC op het eigen Lisp. Voor de Pallieters moet het straks vooral een gelegenhei­d worden om vertrouwen te tanken.

Hard gewerkt de voorbije weken. Akkoord. Een bewust gekozen loodzwaar oefenprogr­amma. Alweer akkoord. Maar na vijf nederlagen in zijn laatste zes oefenmatch­en heeft Lierse straks in zijn generale repetitie tegen Roda JC vooral nood aan een oerdegelij­ke match, liefst van al gekoppeld aan een gunstig resultaat. Niet alleen de benen zullen over een week competitie­klaar moeten zijn in Leuven, evenzeer geldt dat voor het hoofd.

Geen reden tot paniek

“Ach, een zege doet altijd deugd, maar in een voorbereid­ing heb je het toch minder nodig”, minimalise­ert Ludovic Buysens. “Ik vind dat er te veel met een vergrootgl­as naar de resultaten wordt gekeken, terwijl we heel hard hebben gewerkt en best wel zware tegenstand­ers kregen voorgescho­teld. Wat haalt het uit om een oefenpot tegen pakweg Eupen te winnen en dan volgende zaterdag met 3-0 ten onder te gaan in Leuven? Daar moeten we klaar zijn.” En dus maakt Ludovic Buysens zich nog niet te veel zorgen, ook al hield Lierse in geen enkele oefenmatch de nul en kwam het moeilijk tot scoren. “De puzzel zal heus wel in mekaar vallen, daar ben ik vrij gerust in. Maar ik geef toe dat het nog wat zoeken is. Zowel tegen Eupen als NEC gaven we een heel vermoeide indruk. Er was te weinig beweging en een gebrek aan efficiënti­e. Dan wordt het sowieso offensief al moeilijker. Maar dat komt wel los. Het had ook vorig seizoen wat tijd nodig. Ik herinner me dat Dylan De Belder de eerste matchen op de bank zat en uiteindeli­jk zou hij meer dan twintig keer scoren. Neen, ik maak mij geen zorgen en we mogen er ook niet te veel over nadenken.” En wat met Ludovic Buysens zelf? Net als vorig seizoen heeft hij vooral de concurrent­ie van Koen Weuts te vrezen. “Ik kende een moeilijk tussenseiz­oen met een lichte blessure die me nog wat parten blijft spelen. Voorlopig probeer ik vooral de ploeg te helpen en minder aan mezelf te denken. Daar ben ik niet mee bezig. Vorig seizoen was net een van onze sterktes dat we met de ganse kern een hechte groep vormden. Dat mag nu niet anders zijn en dan is er geen plaats om enkel en alleen maar aan het individu te denken”, besluit Ludovic Buysens.

 ?? FOTO SMB ?? Junior Ndagano (Kontich) wipt over het been van Ludovic Buysens in een oefenmatch begin juli. Buysens heeft er met Lierse nog geen geweldige voorbereid­ing opzitten.
FOTO SMB Junior Ndagano (Kontich) wipt over het been van Ludovic Buysens in een oefenmatch begin juli. Buysens heeft er met Lierse nog geen geweldige voorbereid­ing opzitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium