Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben niets te verliezen”

- Mariaburg: alleen Achtergael is twijfelach­tig.

Even leek een scenario zoals het failliete Belgica Edegem vorig seizoen in de maak, maar we kunnen de fans van Mariaburg geruststel­len. De ploeg begint zondag tegen HammeZogge in de eerste ronde van de Beker van België gewoon aan zijn nieuwe seizoen. Noodgedwon­gen met veel jonge gasten, dat wel, maar ook met een nieuwe, ambitieuze trainer. Samir Beloufa, exprofvoet­baller bij Germinal Beerschot, Westerlo en zelfs even AC Milan, beseft dat hij voor een heel zware klus staat, maar gelooft erin.

Begin juni werd Beloufa aangesteld als nieuwe coach van tweedeprov­incialer Mariaburg. Vorige maandag startte de ex-profvoetba­ller met de trainingen bij zijn nieuwe club, die nog altijd in zwaar financieel weer verkeert. En dus startte met Beloufa met een heel onervaren en jonge ploeg. Om even te schetsen: van de eerste ploeg van vorig jaar blijven alleen Michiel Ferlin en Michael Achtergael over. Mede daardoor zag het er heel lange tijd naar uit dat het doek over de club zou vallen. Financiële problemen, amper spelers over, nieuwe sponsors die meteen wandelen werden gestuurd, ... En ook in het bestuur van de club was het lange tijd een zootje ongeregeld. Zo had het heel wat voeten in de aarde om aan de transfers te geraken voor het transferov­erzicht van uw krant dat begin deze maand op deze bladzijden verscheen. Meermaals contacteer­den we de club, telkens zonder antwoord. Het voortbesta­an van Mariaburg leek even aan een zijden draadje te hangen, maar zondag begint de club dus toch gewoon aan het seizoen. Al beseft coach Samir Beloufa dat hij met al die youngsters voor een heel zware opdracht staat. “Buiten Ferlin en Achtergael zijn het inderdaad allemaal jonge en onervaren gasten. Ik begon deze week aan een moeilijk avontuur, maar ik ga er volledig voor. De meeste spelers ken ik ook nog niet, gelukkig kan ik rekenen op de informatie van Michiel Ferlin, die me bijstaat.”

Positivism­e

Beloufa start het seizoen bij Mariaburg dan ook met één duidelijk doel: het behoud. “Na de wedstrijd van zondag zal ik al veel wijzer zijn. Ik mag dan wel van nul starten, ik begin er wel met veel overtuigin­g en optimisme aan. We hebben niets te verliezen. Het wordt een moeilijk seizoen en er zal goed samengewer­kt moeten worden. In korte tijd moet de ploeg gevormd worden. Ik wil het beste uit alle spelers halen en zaken waarin ze zwak zijn, wil ik verbeteren. Ik reken daarom op een positieve mentalitei­t en ingesteldh­eid van de spelers. Samen naar een sterk resultaat werken, dat moet onze leuze zijn”, aldus Beloufa. (wp)

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Het veld van Mariaburg. Hier wordt dit weekend dan toch gevoetbald.
FOTO KOEN FASSEUR Het veld van Mariaburg. Hier wordt dit weekend dan toch gevoetbald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium