Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het parcours was niet lastig genoeg”

Nadat ze vorige week zondag Belgisch kampioen mountainbi­ke was geworden, leverde Tessa Zwaenepoel gisteren aan Les Lacs de l'Eau d'Heure opnieuw een fraaie prestatie af door vijfde te eindigen in het BK op de weg.

-

“Ik denk dat ik er het maximum heb uitgehaald”, oordeelde de 15jarige nieuweling­e uit Brasschaat. “In de tweede van in totaal vier af te leggen ronden heb ik voor de aanval gekozen. Ik versnelde op een helling en spijtig genoeg was er slechts één meisje die het aandurfde om mee te gaan. We namen tot een halve minuut voorsprong, maar omdat er een felle wind over het parcours blies, besefte ik al snel dat voorop blijven op die manier onmogelijk zou zijn. We werden wat later ingelopen door het peloton en daarna bleef alles gesloten tot het einde. Het draaide uit op een massaspurt, die gewonnen werd door Karen Verdonck. Omdat de aankomstst­reep aan het einde van een licht oplopende helling lag, werd het eerder een machtsspur­t en dat ligt me niet zo. Vandaar dat ik tevreden ben met die vijfde plaats.”

“Heel wat meisjes vonden dat het een lastig parcours was, maar wat mij betreft hadden de hellingen nog flink wat langer en ook steiler mogen zijn. Dan pas had ik helemaal een parcours op mijn maat gehad waarop ik wellicht nog beter uit de verf had kunnen komen. Met een nationale titel in het mountainbi­ken en een topvijfnot­ering op de weg mag ik evenwel op een mooie week terugblikk­en.”

EK mountainbi­ke

“Volgend weekend rij ik in Erpe-Mere trouwens al mijn laatste wedstrijd op de weg. De week daarna is er het EK mountainbi­ke in Oostenrijk. Daar ga ik vooral om ervaring op te doen, want dat wordt een wedstrijd op hoog niveau. Na dat EK reis ik met mijn ouders af naar Frankrijk voor wat vakantie en als we dan naar huis terugkeren, start alweer de specifieke crosstrain­ing want dan zijn we niet ver meer verwijderd van de start van het nieuwe veldritsei­zoen”, aldus de renster van het VA-Cycling Team uit Zele.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium