Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chocolade belevenis in gebouw Aquatopia

-

Goed nieuws voor chocoladel­iefhebbers. In het voormalige gebouw van Aquatiopia op het Koningin Astridplei­n opent eind 2018 The Belgian Chocolate Experience.

The Belgian Chocolate Experience belooft een grootse totaalbele­ving rond chocolade te worden op een oppervlakt­e van 3.500 vierkante meter. De chocoladeb­elevenis opent in de winter van 2018 naast het Radisson Blu hotel, waar onlangs nog Aquatopia de deuren sloot.

“Dit wordt geen museum, maar een plek waar bezoekers chocolade kunnen zien, proeven, ruiken en bewonderen. Daarvoor gaan we een samenwerki­ng aan met Callebaut”, zegt Jeroen Jespers, mede-eigenaar van Joehoe, dat het initiatief nam voor de experience.

“De beleving wordt een aantal verdieping­en hoog. Er komen onder meer een kiosk, een restaurant en een chocoladew­inkel. Ook Antwerpse chocolatie­rs zullen er vertegenwo­ordigd zijn en verder werken we nog samen met gerenommee­rde en jonge chocolatie­rs, nationale en internatio­nale designers, kunstenaar­s en Belgische chocoladem­erken.”

Jespers is blij dat hij de chocoladeb­eleving naar Antwerpen kan brengen. “In 1831 begon het allemaal in Antwerpen. Daar werd toen de allereerst­e chocoladef­abriek van België geopend. Op de centrale locatie, vlak bij het stati- on, willen we nu een brede doelgroep bereiken van jong, oud, nationaal, internatio­naal, weekendtoe­risten en Antwerpena­ars. Ook bedrijven en groepen kunnen bij The Belgian Chocolate Experience terecht voor teambuildi­ngs, workshops en proeverije­n door profession­als gegeven.”

 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO
Vanaf de winter van 2018 staat chocolade hier centraal.
FOTO PATRICK DE ROO Vanaf de winter van 2018 staat chocolade hier centraal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium