Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben ons belachelij­k gemaakt”

Lokerenspe­lers winden er geen doekjes om

-

Wat Lokeren presteerde tegen Club Brugge was ronduit beschamend. Ondanks een goede voorbereid­ingsperiod­e gaf de ploeg van Kristinsso­n totaal afwezig op de eerste speeldag. We gingen bij de spelers zelf op zoek naar een verklaring voor deze complete offday.

“De fout ligt enkel en alleen bij de elf spelers die op het veld stonden”, probeert een zwaar ontgoochel­de Koen Persoons. “Het is de eerste match, dus ik ga nu niet alles afbreken. Maar we moeten wel analyseren wat er allemaal fout is gelopen. Wie deed zijn werk en wie niet? Het zal een grondige analyse worden. Ik schat dat we drie dagen nodig zullen hebben, maar dan is dat maar zo. Het zou spijtig zijn als we hier niks mee

doen. Je kan niet zeggen: Jongens, dit was een accident de parcours. Volgende

week zullen we er opnieuw staan. Voorlopig heb ik geen aanwijzing­en dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren. Iedereen die deze uitslag ziet, zal denken dat Lokeren andermaal voor een grijs seizoen staat.”

Persoons eindigt wel op een positieve noot. “Lokeren is versterkt en ook de groepsgees­t en mentalitei­t zijn veel beter dan vorig seizoen. Al strookt dat niet met wat we tegen Club Brugge getoond hebben. Ook de kwaliteit van de groep is gestegen: Marzo zal er altijd staan, Kehli leest het spel goed – al was dat tegen Brugge niet meteen zichtbaar – en Söder heeft goede voeten. Daar geloof ik wel in. Jammer dat hij pas laat met de voorbereid­ing kon beginnen. Er zit nu meer technisch vernuft in het elftal. We kunnen nu een wedstrijd openbreken en ik hoop dat we dat volgende week kunnen tonen.”

Ook Mijat Maric neemt geen blad voor de mond. “Er was een tactiek uitgestipp­eld, maar daar zag ik niks van terug op het veld. De taken werden niet uitgevoerd zoals gevraagd werd. Na vijf minuten pakken we al een tegengoal na een stilstaand­e fase, nochtans zijn we daar sterk in. We hebben eigenlijk nooit in de match gezeten. Voor we het goed en wel beseften, stond het 0-3. De kwaliteit van onze voorzetten was slecht en we kwamen overal te laat.”

Naïef

Steve De Riddder vond Lokeren dan weer zeer naïef spelen. “Het was de bedoeling om Club Brugge meteen onder druk te zetten, maar dat kwam er op geen enkel moment uit. We waren niet realistisc­h genoeg, we hebben ons belachelij­k gemaakt. Na goed twintig minuten stonden we 0-3 achter. We werden tweemaal koud gepakt op de counter, terwijl we maar twee man meer achter de bal hadden. De resultaten in de voorbereid­ing hebben ons misschien wat blind gemaakt.”

Tom De Sutter is van oordeel dat de goede voorbereid­ing nog zijn vruchten gaat afwerpen. “Het is zeker niet leuk om zo aan het seizoen te beginnen, maar we moeten ook niet gaan dramatiser­en. Ik heb een goed gevoel na de voorbereid­ing en die ene match gaat dat niet kapotmaken. Zelden ben ik zo gefrustree­rd geweest na een match. Ik had zo een goed gevoel voor de match en dan krijg je dit.”

Mijat Maric (verdediger Lokeren) ‘‘Er was een tactiek uitgestipp­eld, maar daar zag ik niks van terug op het veld. De taken werden niet uitgevoerd zoals gevraagd.’’

 ??  ?? Maric na zijn owngoal.
FOTO ISOSPORT
Maric na zijn owngoal. FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium