Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw auto in brand gestoken in Brasschaat

- (sare)

Rechercheu­rs onderzoeke­n de link tussen twee brandstich­tingen in Brasschaat. In een week gingen daar twee wagens in vlammen op.

In de Pauwelslei in Brasschaat is werd zondagnach­t een auto in brand gestoken. Het uitgebrand­e voertuig is de BMW van D.K., een bewoner van de straat. D.K. werd in het verleden veroordeel­d voor drugsfeite­n.

“Mijn cliënt heeft al jaren niets meer met dat milieu te maken”, zegt zijn raadsman, meester Jor- gen Van Laer. “Hij is heel verrast over de brand en weet niet wie erachter kan zitten.” Op Facebook lanceerde de man een oproep naar getuigen.

Volgens de Brasschaat­se politie is het te vroeg om uitspraken te doen over een mogelijke link met een autobrand van vorige week. Toen brandde een wagen uit op de oprit van een villa aan de Bredabaan, vlak bij het Peerdsbos.

Vergissing

Volgens een politionel­e bron was de brandstich­ting aan de Bredabaan naar alle waarschijn­lijkheid een vergissing. De daders staken daar de auto van nieuwe huurders in brand, maar volgens onze info hadden ze het eigenlijk op de vorige huurder gemunt. Die persoon zou een kennis van D.K. zijn. Dat doet de speurders vermoeden dat dezelfde daders achter de feiten zitten.

De federale gerechteli­jke politie voert een onderzoek naar de branden en bekijkt ook de schietpart­ij in het Nederlands­e Putte van afgelopen weekend. Er wordt onder meer nagegaan of de nieuwe incidenten te maken hebben met een al maanden durende oorlog in het Antwerpse drugsmilie­u.

“Wij hebben niets met drugs en de haven te maken”, benadrukt de bewoonster van het beschoten huis in Putte. Zij denkt dat haar ex achter de schietpart­ij zit. Een piste die vorig weekend formeel tegengespr­oken werd door de Nederlands­e politie.

 ?? FOTO RR ?? Op de Bredabaan in Brasschaat werd vorige week al een auto in brand gestoken.
FOTO RR Op de Bredabaan in Brasschaat werd vorige week al een auto in brand gestoken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium