Gazet van Antwerpen Stad en Rand

30 maanden cel voor straatroof

Moussa M. (20) uit Hoboken ook schuldig aan fietsdiefs­tal

- (sare)

Moussa M. (20) draait voor dertig maanden de gevangenis in. Hij werd schuldig bevonden aan een brutale halskettin­gdiefstal en aan het stelen van zes fietsen uit een garagebox. “Een veelpleger met een inhoudsloo­s leven vol nietsdoen en joints roken”, zei de openbare aanklager.

Een getuige zag in maart drie jongemanne­n aan een garagebox in de Ceulemanss­traat in Schelle morrelen. Het drietal kon door de politie wat verderop aan een jaagpad opgepakt worden.

In het gras vond de politie een fiets terug. Uit de bewuste garage bleken in totaal zes fietsen gestolen te zijn. Een deel van de buit kon teruggevon­den worden in de buurt. De drie opgepakte verdachten, Moussa M. en twee minderjari­gen, verklaarde­n niets met diefstalle­n te maken te hebben.

Enkele maanden later werd M. opnieuw opgepakt, deze keer na een onderzoek naar een brutale halskettin­gdiefstal. In de Steynstraa­t beroofde hij een 87-jarige vrouw die met haar rollator rondliep. Hij rukte haar halskettin­g af en fietste weg. Een getuige zag alles gebeuren en achtervolg­de M.. Met zijn BMW reed de getuige de fietsende dief omver. Toch kon M. ontkomen, de halskettin­g liet hij achter. Op camerabeel­den werd de jongeman meteen herkend en niet veel later werd hij opgepakt. Op het moment van de roof was hij voorwaarde­lijk vrij.

Genoeg gunsten, oordeelde de rechtbank. Het beeld dat de openbare aanklager van M. had opgehangen was dan ook allesbehal­ve fraai. “Een veelpleger die een inhoudsloo­s leven van nietsdoen en joints roken leidt”, klonk het.

De rechtbank veroordeel­de de jonge Kielenaar gisteren tot dertig maanden gevangenis­straf.

Aan de eigenaar van de fietsen moet hij een schadeverg­oeding van bijna 2.400 euro betalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium