Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vader en zoon in zelfde outfit naar het volgende kerstfeest

Antwerpena­ar bedenkt unieke kledinglij­n Fils et Papa

- REBECCA VAN REMOORTERE

Dankzij Antwerpena­ar Michiel Van Hove (28) kunnen zonen tot twaalf jaar zich nu net hetzelfde opkleden als papa. Hij maakt met Fils et Papa een collectie feestelijk­e kledij voor vader en zoon.

Zelf heeft Michiel Van Hove geen kinderen, maar voor zijn nieuwe concept liet hij zich inspireren op de kledingkeu­ze van zijn schoonbroe­r en zijn zonen. “Zij kwamen vorig jaar op het kerstfeest van de familie toe in een wit hemd, allebei gekocht in een andere winkel. Dat zag er zo leuk uit, dat ik ging opzoeken of er ergens dezelfde kledij voor vaders en zonen te verkrijgen was. Ik stootte enkel op een paar merken met bedrukte T-shirts of truien in de aanbieding, maar niet met een feestelijk­e collectie. Dus ging ik zelf aan de slag.”

Zo werd Fils et Papa geboren. “Ik kies er bewust voor om momenteel enkel te werken met kledij voor vaders en zonen. Onze junior hemden zijn er voor jongens van 2 tot 12 jaar. Jonger dan 2 is het moeilijk om een hemdje te dragen. Tot een jongen de puber- teit ingaat op ongeveer twaalfjari­ge leeftijd, is papa nog de grote held en dragen ze erg graag de- zelfde kledij. Zeker op feestelijk­e momenten. Ik verkoop de collec- tie per pakket van twee stuks in een leuke cadeauverp­akking. Een hemd van Fils et Papa is een heel leuk cadeau voor moeders om aan hun vriend of man en zoon cadeau te doen. Ook nonkels en grootvader­s mogen we niet vergeten en kunnen natuurlijk ook kledij van Fils et Papa dragen.”

Feestelijk strikje

In de collectie kiest Michiel niet voor alledaagse hemden. “Bij Fils et Papa maak ik de keuze om niet met typische klassieke hemden te werken. Wel maak ik een contrast tussen de klassieke volwassene­n en de speelsheid van kinderen. Bij elk hemd kan ook een feestelijk strikje worden aangekocht”, geeft initiatief­nemer Michiel mee.

Om het merk te lanceren, startte Michiel zondag met een exclusieve online voorverkoo­p waarbij de eerste collectie bestaande uit drie hemden en drie strikjes beschikbaa­r is. “Met het geld dat we hiermee inzamelen, willen we onze collectie verder uitbreiden met meer kleuren en leuke accessoire­s. Op termijn droom ik ervan om met Fils et Papa een pop-upshop te openen, liefst in Antwerpen. De voorverkoo­pactie loopt nog tot midden september.

Voor Fils et Papa werkte Michiel samen met modeontwer­pster Ine de Haes. “Zelf ben ik geen modeontwer­per, maar handelsing­enieur. Ik sta dan ook in voor de commerciël­e kant. Ik heb een passie voor ondernemen, en zoek steeds naar nieuwe zaken om op te starten en zo mensen bij elkaar te brengen.”

MICHIEL VAN HOVE

Fils et Papa “Ik verkoop de collectie per pakket van twee stuks in een leuke cadeauverp­akking. Een hemd van Fils et Papa is een heel leuk cadeau voor moeders om aan hun vriend of man en zoon cadeau te doen.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Michiel Van Hove (28) is het brein achter Fils et Papa. “Ik heb een passie voor ondernemen, en zoek steeds naar nieuwe zaken om op te starten en zo mensen bij elkaar te brengen.”
FOTO VICTORIANO MORENO Michiel Van Hove (28) is het brein achter Fils et Papa. “Ik heb een passie voor ondernemen, en zoek steeds naar nieuwe zaken om op te starten en zo mensen bij elkaar te brengen.”
 ??  ?? FOTO VICTORIANO MORENO
FOTO VICTORIANO MORENO
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium