Gazet van Antwerpen Stad en Rand

’t Kloosterke neemt nieuwe start

-

Na meer dan twee jaar leegstand is er opnieuw leven in de brouwerij in het voormalige café ’t Kloosterke. Nieuwe uitbater Eric De Beukelaer (57) slaat een nieuwe weg in met het café. De naam verandert subtiel naar café Klooster.

Na een faillissem­ent onder de vorige uitbater van café ’t Kloosterke zorgt Eric De Beukelaer voor een nieuwe start. Het café tegenover de populaire dancing Chocola en het Heilig Huisken heeft volgens De Beukelaer veel potentieel. “Het café ligt in een aangename buurt met veel horeca. Er is ook veel passage, want de Kloosterst­raat vormt een belangrijk­e as tussen Het Zuid en de Grote Markt. Ik ken zowel de buurt als het café goed, want vroeger baatte ik niet ver van hier brasserie La Porte uit. Ik kwam ook regelmatig langs in ’t Kloosterke, dat altijd al een goede bruine kroeg was, naar verluidt al sinds de 17de eeuw.”

De Beukelaer wil het karakter van ’t Kloosterke behouden. “Ik heb wel het interieur wat opgefrist. Zo is de voorgevel geschilder­d en kregen de muren binnen een zwart kleurtje. Ik heb lang in de antieksect­or gewerkt, daarom koos ik ervoor om te werken met karaktervo­lle oude schilderij­en en afbeelding­en aan de muren. Achteraan is de gesloten rookruimte behouden. Veel wilde ik niet veranderen, daarom heb ik ook de naam ongeveer behouden. Van ’t Kloosterke maak ik café Klooster.”

Dj en hapjes

Als alles goed gaat met de vergunning­en, staat er binnenkort ook een terras voor het café met plaats voor een twintigtal personen. “Wanneer het terras er staat, wil ik ook beginnen met een aperitiefc­oncept. Dan krijgen klanten rond 17u gratis hapjes bij hun drankje. Al durf ik die hapjes ook wel eens opnieuw wat later op de avond te serveren, als het nog druk is. In het weekend zorgt een dj voor muziek en dan kan een hapje tussen het dansen wel smaken. Op de kaart staan geen hapjes. Wel Stella en andere bieren. Ook bedrijfs- of verjaardag­sfeesten zijn mogelijk in het café.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Eric De Beukelaer drinkt alvast een eerste pint voor het vernieuwde café Klooster.
FOTO PATRICK DE ROO Eric De Beukelaer drinkt alvast een eerste pint voor het vernieuwde café Klooster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium