Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hobokense fietspaden krijgen facelift

-

Het district Hoboken maakt gretig gebruik van de zomer om enkele heikele mobiliteit­spunten onder handen te nemen. Vooral fietspaden krijgen een boost.

Gisteren begon het district met het fietspad aan Fort 8. Dat kreeg in de bevraging over fietspaden bij de bewoners een onvoldoend­e. Een complete heraanleg, inclusief funderinge­n, bleek nodig. Fietsers zullen voorlopig een andere route moeten zoeken.

Van 8 tot 11 augustus krijgt het fietspad Jef Van Linden een opknapbeur­t. Op de fietsostra­de langs de spoorwegen tussen Hoboken en Antwerpen komt een nieuwe rode asfaltlaag vanaf de Voorzorgst­raat tot het takelbedri­jf Depannage 2000. U kunt rondfietse­n via de Schroeilaa­n langs de Hobokense Polders aan de overkant van de spoorwegen.

Ook het fietspad in de Berkenrode­lei krijgt een facelift. Het gaat maar om enkele kleinere stukken, dus het fietspad blijft berijdbaar.

“Al sinds het begin van deze legislatuu­r is fietsen een van mijn prioriteit­en”, vertelt Tom De Boeck (sp.a / Groen), districtss­chepen van Mobiliteit. “Ik wil zo veel mogelijk Hobokenare­n op de fiets krijgen krijgen.”

Heraanleg Meerlenhof­laan

Toch ook wat voor de automobili­sten: vanaf maandag 7 augustus beginnen de werken aan de Meerlenhof­laan. Die zullen lopen van het kruispunt met de Oudestraat en de Broydenbor­ghlaan tot het kruispunt met de Fakkelstra­at en de Pauwenlaan. “Het asfalt is versleten en de voetpaden zijn te smal”, argumentee­rt Wim Wienen van district Hoboken.

Er zullen nieuwe parkeerstr­oken en bredere voetpaden over de volledige lengte en langs beide kanten van de Meerlenhof­laan komen. “Daardoor wordt de straat smaller”, weet Wienen. “Die was te breed, waardoor snelheidsd­uivels hun gang konden gaan.” Er komen enkele nieuwe verkeerspl­ateaus om dat laatste probleem helemaal van de baan te vegen.

In de eerste fase van 7 tot ongeveer 23 augustus wordt het kruispunt met de Broydenbor­ghlaan als eerste onder handen genomen. Voor het nieuwe schooljaar moet het kruispunt klaar zijn. In de twee volgende fases zullen de werken opschuiven. Het einde van de werken is voorzien tegen eind 2017 of begin 2018.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium