Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook een domme fout gemaakt?”

Advocatenk­antoor adverteert in voetbalsta­dion

- EDDY MEULEMANS

Telkens wanneer een speler een gele of rode kaart krijgt op het veld van Racing Genk, verschijnt er op alle stadionbor­den een ludieke reclameboo­dschap van een Kempens advocatenk­antoor. “Ook een domme fout gemaakt? Crimilex.be strafrecht­advocaten”.

De bekende strafpleit­er Bart Vosters (47) runt sinds drie jaar advocatenk­antoor Crimilex in Turnhout. Om meer naamsbeken­dheid te verwerven bedacht hij een originele reclamecam­pagne voor zijn kantoor. “Advocaten mogen al tien jaar reclame maken, maar niemand doet het. Onze branche heeft die traditie niet”, zegt hij.

Jaartarief

Met Racing Genk sloot Vosters een contract af voor dit seizoen, voor alle wedstrijde­n van competitie, beker en play-offs. Iedere keer wanneer de scheidsrec­hter in de Luminus Arena een gele of rode kaart trekt, verschijnt er op alle digitale borden in het stadion en in de businessse­ats een vrolijk filmpje. “Het is een vaste videoclip met eerst een afbeelding van de gele of rode kaart en de naam van ‘dader’ erbij. En daarna komt onze tekst in beeld. Ook een domme fout begaan? Contacteer Crimilex.be

strafrecht­advocaten. We hopen zo op een ludieke manier een moeilijke boodschap te brengen.”

Voor de stadioncam­pagne betaalt de Kempense strafpleit­er een vaste jaarprijs. “Nee, geen variabel tarief per getrokken kaart”, zegt hij. “Tja, dat betekent dus ook dat ik mogelijk helemaal niet in beeld kom wanneer het een zeer faire match is en de scheidsrec­hter zijn kaarten op zak houdt. We zijn op dat vlak niet over één nacht ijs gegaan. Tijdens de voorbije seizoenen vielen er gemiddeld drie kaarten per match. Maar voor mij mogen het er gerust wat meer zijn. We gaan voor een maximale return”, zegt Vosters met een knipoog.

Vurige supporter

Zelf is de advocaat uit Arendonk een vurige supporter van KRC Genk. Samen met zijn 16-jarige zoon Mats heeft hij al vijf jaar een clubabonne­ment. “We missen geen enkele thuismatch. Vandaar ook dat ik voor mijn nieuwe reclamecam­pagne in de eerste plaats aan Racing Genk dacht. Of er hier op de tribune ook meer criminelen bij elkaar zitten? Nee, zeker niet. Maar iedereen is een potentiële klant en behoort tot onze doelgroep. Wij doen alle soorten van strafrecht, van grote assisenzak­en tot kleinere zaken van diefstal, drugs, verkeersov­ertredinge­n of alcohol achter het stuur.”

Bij het grote publiek is Bart Vosters vooral bekend van enkele spraakmake­nde assisenpro­cessen, waaronder de moord op vleeskeurd­er Karel Van Noppen en de moord op de terreinen van The Outlaws in Mechelen.

BART VOSTERS (47)

Advocaatvo­etballiefh­ebber “Advocaten mogen reclame maken, maar niemand doet het. Onze branche heeft die traditie niet.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS, RR ?? Omar Colley krijgt geel van scheidsrec­hter Bram Van Driesche in de wedstrijd van afgelopen weekend. Hét signaal om de reclame voor het advocatenk­antoor op het scorebord te tonen.
FOTO PHOTO NEWS, RR Omar Colley krijgt geel van scheidsrec­hter Bram Van Driesche in de wedstrijd van afgelopen weekend. Hét signaal om de reclame voor het advocatenk­antoor op het scorebord te tonen.
 ??  ?? FOTO PATRICK HATTORI
FOTO PATRICK HATTORI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium