Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elf Belgen aan de start in Ronde van Burgos

-

Vandaag start in Noord-Spanje de vijfdaagse Ronde van Burgos (2.BC). Er komen elf landgenote­n aan de start. Quick.Step Floors, dat samen met Team Sky, Movistar en Dimension Date de World Tour vertegenwo­ordigt, treedt aan met Pieter Serry en Tim Declercq. Philippe Gilbert is er niet bij. Hij gaf zaterdag na 150 km op in de Clasica San Sebastian en was nog niet voldoende hersteld van zijn buikgriep in de Tour. De andere aanwezige Belgen zijn Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro), Kevin Deltombe, Jens Wallays, Thomas Sprengers, Aimé De Gendt, Kenny De Ketele, Eliot Lietaer, Christophe Noppe en Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise).

(bvc)

Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise) werd vijfde in de Circuito Getxo (1.1). Na een sprint met zo’n veertig renners was de zege voor Carlos Barbero (Movistar). Met Eliot Lietaer (7e) en Aimé De Gendt (8e) had de ploeg van Hans De Clercq nog twee landgenote­n in de top tien.

Harm Vanhoucke (Lotto - Soudal U23) onderging gisteren een sleutelbee­noperatie na een val in de Ronde van de Elzas. De Ronde van de Toekomst (18-27 augustus) komt niet in gevaar.

Lennert Teugels (24) wordt stagiair bij Veranda’s Willems - Crelan. Hij werd begin juli zesde in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften.

Bahrain - Merida geeft de Oekraïner Mark Padun (21) en de Italianen Andrea Toniatti (24) en Andrea Garosio (24) een stagecontr­act. Bij Astana zijn dat de Est Patrick Lauk (20) en de Kazach Yevgeniy Gidich (21).

Cofidis verlengde de contracten van de Franse renners Geoffrey Soupe, Julien Simon en Cyril Lemoine tot eind 2020. Afgelopen nacht ging de Ronde

van Utah (2.BC) van start. Met BMC treedt maar één WorldTourp­loeg aan. Er kwamen geen Belgen aan de start.

(bvc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium