Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lastige omlopen liggen me het best”

De nul is weg voor Tuur Van den Bergh. In een spurt met acht toonde de Kalmthoute­naar zich zondag in het VlaamsBrab­antse Sterrebeek de snelste. Meteen goed voor zijn eerste zege van het seizoen.

- (kle)

“Het was een zware wedstrijd in Sterrebeek”, zegt Van den Bergh. “Elke ronde moesten we over een korte helling en vooral: er was een forse wind die de koers echt lastig maakte. In de derde van acht ronden maakte ik deel uit van een kleine kopgroep, waarbij later nog renners aansloten. Maar op vier ronden van het einde kwam er dan een soort hergroeper­ing, waaruit zes renners zijn weggegaan. Pas in de laatste ronde ben ik samen met een andere renner naar die kopgroep gereden. In de spurt kon ik dan mijn eerste zege van het seizoen pakken. Dan ben ik trouwens ook op mijn best, als ik met een kleine groep naar de streep kan rijden. Dan kan ik mijn streng trekken in de spurt.”

De renner van het WAC-team toon- de zich dit jaar al enkele keren op zware omlopen. Zo werd hij zevende in Rotheux en vijfde in de zware klimkoers in Herbeumont. Alleen de zege bleef uit. Tot zondag. “Als er enkele hellingen zijn die de koers lastig maken, voel ik me prima in mijn sas. Zeker in Herbeumont was het een pittig parcours. Of ik net zoals mijn ploegmaat Maxim Van Gils op echte cols op het voorplan kan treden, weet ik nog zo niet. Ik moet het meer hebben van het onderhoude­n van een strak tempo.”

Tsjechië

Van vrijdag tot en met zondag neemt Van den Bergh met het WACteam deel aan een driedaagse rittenkoer­s in Tsjechië. “Dat wordt een goeie test. Er staat ons best wel zware kost te wachten. Toch mik ik op een plaats in de top tien. In 2016 eindigde ik er al 21ste, met de huidige conditie moet het haalbaar zijn. Ook in de klimkoers in Vresse-surSemois die een week later op het programma staat, hoop ik opnieuw hoog te kunnen eindigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium