Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We dromen van de grote kampioensc­happen”

Naast de goede prestaties van Jade Smits waren er nog Antwerpena­ren die zich afgelopen weekend toonden op het BK in het Wezenbergb­ad. De tweeling Alexis en Valentin Borisavlje­vic leveren meer dan behoorlijk­e prestaties. Zij betreuren dan ook de beslissing

- JAN BRYS

Twintig jaar oud is de tweeling, geboren in België, maar van Servische afkomst. Lange tijd zwommen Alexis en Valentin Borisavlje­vic bij Leuven Aquatics, maar ondertusse­n zijn ze al een jaar actief bij BRABO. “Op een bepaald ogenblik wilden we een niveautje hoger gaan zwemmen”, zegt Alexis. “We zijn altijd zeer goed begeleid bij de Leuvense club, maar met Ronald Gaastra vonden we een coach met meer ervaring. Daarom maakten we de overstap naar Antwerpen. Het resultaat is al merkbaar, vooral op technisch vlak hebben we heel wat progressie gemaakt.”

Al hadden de twee broers vorig weekend toch liever geschitter­d op het WK in Boedapest dan in het Wezenbergb­ad. Alexis en Valentin komen namelijk in aanmerking voor de aflossings­ploeg op de vrije slag. Maar de Belgische zwembond weigerde een team af te vaardigen naar het WK. BRABO-coach Ronald Gaastra en Rick Valcke, coach van Louis Croenen, betreurden die beslissing. Valentin: “Het is jammer, al willen we niet alleen met de estafette naar een groot kampioensc­hap. Ook individuee­l dromen we van de Europese kampioensc­happen volgend jaar in Glasgow. En ook op de andere grote kampioensc­happen willen we van de partij zijn.”

De tweeling nam eerder wel al deel aan de Jeugdolymp­ische Spelen en de Europese junioreska­mpioenscha­ppen. In Antwerpen klokte Alexis een chrono van 50”25 op de 100 meter vrije slag. Alleen Jasper Aertents ging sneller. Valentin, die beter is op de 200 meter vrije slag, klokte daar 1’51”16. Hij finishte daarmee als tweede na clubgenoot Lorenz Weiremans.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Valentin Borisavlje­vic leeft zich uit in het krachthonk tijdens een stage met de olympische selectie.
FOTO PHOTO NEWS Valentin Borisavlje­vic leeft zich uit in het krachthonk tijdens een stage met de olympische selectie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium