Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In korte broek door de haven lopen, da’s pas zomer”

- www.moonpops.be

Wie? Olivier Van den Broeck (31)

Studies? Filmstudie­s aan Universite­it Antwerpen Bedrijf? Moon Pops, opgericht in 2012. “Eigenlijk wilde ik met mijn toenmalige vriendin Charlotte een theebar openen in het centrum van Antwerpen. Tot we op een dag een icetealoll­y invroren als experiment, en die beter smaakte dan het glas icetea zelf.”

Vanwaar de naam? “We waren al een paar dagen ons hoofd aan het breken over een goede naam, toen we begonnen te brainstorm­en rond ‘raketijs’, en ‘Moon Pops’ opeens in ons opkwam. We begonnen een maanvormig logo te tekenen en waren vertrokken.”

Wat maakt de zomer? “De eerste keer dat ik een korte broek uit de kast haal en ze aantrek om te gaan lopen, dan begint de zomer voor mij. Ik loop het liefst in de haven, op die lange, rechte stroken weg waar vaak geen mens te zien is. Ik heb dit jaar mijn eerste marathon gelopen.”

Zomer of wintermens? “Zomermens: ik hou ongelofeli­jk veel van de lange dagen vol licht, van het moment dat je opstaat tot je ’s avonds laat op een terrasje zit.

Zomer in Antwerpen of in het buitenland? “In Antwerpen. Omdat onze ijsjes een seizoenspr­oduct zijn op basis van vers fruit, is de zomer een superdrukk­e periode voor ons. De aardbeien zijn momenteel op hun zoetst. Wat ik wel elke zomer doe, is twee weken ertussenui­t glippen naar New York: ik vind het fantastisc­h om daar op broeierig hete zomerdagen rond te lopen.”

Zomertrend? “Superfoods zijn populair. Daar spelen we op in met een nieuwe smaak op basis van smeuïge avocado met gember en citroen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium