Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk ben ik hersteld voor BK”

Alfdan De Decker komt door valpartij niet in het stuk voor

- KAREL LEMMENS

De Nederlande­r Arvid De Kleijn heeft in een spurt met vijf de Antwerpse Havenpijl gewonnen. De WestVlamin­g Arjen Livyns is eindwinnaa­r van de Topcompeti­tie. Alfdan De Decker kwam door pech nooit in aanmerking voor de zege in Merksem.

Vijf renners ontsnapten op twee ronden van het einde uit een kopgroep van achttien renners: de Engelsman Harry Tanfield, de Luxemburge­r Cristian Raileanu, de Nederlande­r Arvid De Kleijn, de West-Vlaming Arvid Livyns en de Amerikaan Jacob Scott. Die vijf bleven voorop en De Kleijn, vorig jaar nog winnaar van Parijs-Tours voor beloften en vierde in de Sluitingsp­rijs van Putte-Kapellen, haalde het vlot voor Tanfield en Livyn, die vooraf al zeker was van de eindzege voor de Topcompeti­tie. “Ik was zonder grote ambities naar hier afgezakt”, sprak de renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedse­rvice. “Ik had er een lang trainingsb­lok opzitten en was benieuwd hoe mijn conditie ging zijn. Het werd een heel snelle wedstrijd en ik wist dat ik iets moest proberen voor we aan de plaatselij­ke ronden begonnen. Daarin was het echt veel draaien en keren. Toen er zich een ruime kopgroep vormde, ben ik meegeschov­en. Uiteindeli­jk zijn we dan met vijf voorop gekomen en werd ik derde in de eindspurt. Ik kan er best mee leven, want ik voelde in de laatste ronde dat het beste er wat af was. Vanaf 20 augustus word ik stagiair bij Veranda’s Willems. Ik hoop daar goed te presteren en dan zit een profcontra­ct

er misschien wel in.”

Val voor Alfdan De Decker

Alfdan De Decker kon zijn ambitie om in Merksem te winnen niet waarmaken. “We verloren twee renners bij een valpartij onderweg”, vertelde de belofte van Lotto-Soudal. “We hadden ook iemand bij de kopgroep, maar die reed dan weer lek. Ik had dus nog maar twee ploegmaats over die iets konden doen. Zelf ben ik bij het opdraaien van de plaatselij­ke ronden ten val gekomen. Mijn bekken is wat geraakt. Ik voelde mijn krachten zo wegvloeien. Ik hoop dat mijn osteopaat het weer in orde kan brengen, zodat ik met een gerust gemoed volgende week naar het BK in Stabroek kan trekken”, aldus de Wommelgemn­aar.

 ?? FOTO W&F ?? De Nederlande­r Arvid De Kleijn steekt de armen in de lucht. Gij was gisteren de beste in de Antwerpse Havenpijl.
FOTO W&F De Nederlande­r Arvid De Kleijn steekt de armen in de lucht. Gij was gisteren de beste in de Antwerpse Havenpijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium