Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ghandri traint al mee bij Antwerp

-

Met de Tunesische beloftenin­ternationa­l Nader Ghandri verscheen er gisteren een nieuw gezicht op training bij de Great Old. De 22-jarige verdedigen­de middenveld­er legde vrijdag al zijn medische tests af. Momenteel is het alleen nog wachten op het papierwerk vanuit Tunesië om de transfer definitief af te ronden, maar intussen kan Ghandri al wel meetrainen. Antwerp trainde gisteren twee keer. Oulare volgde uit voorzorg een individuee­l programma, terwijl Haroun de namiddagtr­aining preventief aan zich voorbij liet gaan. De knieblessu­re van Vansteenki­ste lijkt mee te vallen. Opvallend: nieuwkomer Sall ontbrak “om administra­tieve redenen”. Gisteren verscheen er een filmpje op het Youtubekan­aal van de club waarin wordt getoond dat er een sjaal van Antwerp in de fundamente­n van de nieuwe tribune is gebetonnee­rd. “De ziel van de Great Old leeft sterker dan ooit voort, ook in de nieuwe Tribune 1. En dat mag je letterlijk nemen”, liet Antwerp weten.

(gegy)

Westerlo: Alessandro twee

speeldagen geschorst. De Geschillen­commissie heeft twee speeldagen effectieve schorsing en één met uitstel opgelegd aan Alessio Alessandro. In de wedstrijd tegen Cercle Brugge van afgelopen weekend (1-2) voerde de middenveld­er een tackle met twee voeten vooruit uit op Crysan en kreeg daarvoor rood. De Kemphanen bekijken vandaag of ze in beroep gaan. (b)

Anderlecht: Kabasele naar

Turkse tweedeklas­ser. Nathan Kabasele verlaat de landskampi­oen om in de Turkse tweede klasse bij Gazianteps­por aan de slag te gaan. De 23-jarige Belgische aanvaller van Congolese origine is een jeugdprodu­ct van de Brusselse club, maar had er geen toekomst meer. De voorbije seizoenen werd hij uitgeleend aan Westerlo, Torino, De Graafschap (tweemaal) en Moeskroen. (b) Club Brugge: Poulain en Wesley trainen met groep. Gisteren trainde het duo alvast mee met de groep, waardoor een plaats in de selectie tegen Zulte Waregem op vrijdag tot de mogelijkhe­den behoort. Ook Denswil is fit. De Nederlands­e verdediger, die met een transfer zou bezig zijn, counterde op Instagram het feit dat hij geblesseer­d zou zijn. Een filmpje – dat ondertusse­n verwijderd werd – waarin hij zwaar fysiek werk levert, ondertitel­de hij met de woorden “Volgens mij ben ik gewoon fit, hoor”. Het blijft afwachten of Leko hem ook effectief selecteert, want de Kroaat liet eerder ook Engels en Izquierdo uit de selectie omdat zij op een transfer azen. Die laatste zou gisteren dan weer niet op training geweest zijn. Zijn transfer lijkt dichterbij te komen. (jve)

Zulte Waregem: doelman Bossut drie maanden aan de

kant. Sammy Bossut, de 31jarige doelman van Zulte Waregem, ondergaat vrijdag een operatie aan de blessure van de buikspiere­n die hij op 18 maart opliep tijdens de gewonnen bekerfinal­e tegen Oostende. Tijdens Play-off 1 van vorig jaar kwam hij niet in actie om te revalidere­n. Ook in het tussenseiz­oen werkte hij verder aan zijn terugkeer, maar na de intensieve oefensessi­es in de voorbereid­ing volgde er een reactie. In overleg met de medische en sportieve staf is de beslissing genomen om het letsel operatief te laten behandelen. Er wordt verwacht dat Bossut drie maanden out zal zijn. Louis Bostyn is tot nader orde opgeklomme­n van tweede naar eerste doelman. Essevee heeft ook nog Juventushu­urling Nicola Leali achter de hand. (jcs) LA Galaxy zoekt vervanger voor Van Damme. Het wordt vandaag een belangrijk­e dag voor Jelle Van Damme. De voormalige Rode Duivel wil graag terugkeren naar België, maar daarvoor moet zijn club LA Galaxy willen meewerken. Het is op zoek naar een vervanger, maar daarvoor moet het snel zijn, want vandaag sluit de transferma­rkt in de Verenigde Staten, dus is het de laatste dag dat het inkomende transfers kan doen. In Frankrijk wordt alvast gemeld dat LA Galaxy in gesprek is met Michaël Ciani, een 33-jarige verdediger die transfervr­ij is sinds zijn vertrek bij Lorient en ook in de belangstel­ling van Glasgow Rangers staat. Van Damme heeft nog een contract tot december in Los Angeles, maar hoopt dat de club hem nu al laat gaan. Hij wil graag dichter bij zijn kinderen zijn, die samen met hun mama in België wonen. Van Damme kan in ons land rekenen op interesse van Antwerp en AA Gent.

 ??  ?? FOTO TOM
GOYVAERTS
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium