Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tiende Antwerp Pride breekt alle records

Parade met groter aantal delegaties dan ooit lokt 100.000 toeschouwe­rs

- MAAIKE FLOOR

Met veel beats en swingende lijven is zaterdag de parade van de Antwerp Pride over de Scheldekaa­ien getrokken. De tiende editie van het feest van de holebi en transgende­rgemeensch­ap in Antwerpen was grootser opgezet dan ooit. Alle activiteit­en samen lokten afgelopen weekend in totaal 120.000 tot 130.000 mensen vanuit de hele wereld.

Rond 14u vertrok de stoet van 62 delegaties op de Vlaamse Kaai om via het Zuid en de kaaien richting Brouwersvl­iet te gaan. De hele route was één groot feest, ondanks de buitjes die er vielen.

“Zaterdag hebben we 10.000 mensen mogen ontvangen op het Love United Festival aan het Steen. Zondag stond de Grote Markt overvol. Naar de parade van de Antwerp Pride zijn 100.000 mensen komen kijken”, vertelt organisato­r Bart Abeel. “Ook het Queer Arts Festival was een groot succes. Het was een geweldig weekend met de grootste parade ooit. Ik ben heel dankbaar en gelukkig.”

Vooraan de parade werd de grote regenboogv­lag gedragen. Onder anderen Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), ex-schepen en gemeentera­adslid Philip Heylen (CD&V) en schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) hielpen met het dragen van de vlag. Alle politieke partijen waren ook vertegenwo­ordigd in de stoet, net zoals heel wat bedrijven, organisati­es en ook topsportcl­ubs als de Antwerp Giants en Royal Antwerp FC.

Het feestweeke­nd werd afgesloten met een concert van Army of Lovers op de Grote Markt. Ook Belle Perez, Stan Van Samang, Drag Queens United en heel wat andere artiesten kwamen optreden.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? 100.000 mensen zijn zaterdagna­middag afgezakt naar de Scheldekaa­ien voor de Antwerp Pride. “De grootste parade ooit’, klinkt het bij de organisati­e.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS 100.000 mensen zijn zaterdagna­middag afgezakt naar de Scheldekaa­ien voor de Antwerp Pride. “De grootste parade ooit’, klinkt het bij de organisati­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium