Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Harde kern Antwerp valt bus van Beerschots­upporters aan

“Antwerpfan­s” wachten aartsrivaa­l op in Mortsel

- DENNIS VAN DAMME FOTO'S RR

Supporters­bussen van Beerschot Wilrijk zijn zondagavon­d aangevalle­n door wat volgens de politie “zo goed als zeker Antwerpsup­porters” zijn. Verscheide­ne bussen raakten beschadigd en er werden ook klappen uitgedeeld. Er is niemand opgepakt.

Beerschot Wilrijk speelde zon- dag gelijk op Lierse. Toen de bussen vanuit Lier richting Antwerpen reden en door Mortsel passeerden, werden ze aange- vallen door wat waarschijn­lijk Antwerpsup­porters zijn.

Ter hoogte van het gemeentepl­ein werd een rookbom afgestoken en werden meerdere bussen bekogeld. Van minstens één bus sneuvelde de ruit nadat er een baksteen door was gegooid.

Confrontat­ie

Na de aanval stormden woedende Beerschot Wilrijk-supporters de straat op en gingen ze de confrontat­ie aan de aanvallers. Op amateurbee­lden is te zien hoe er flink op los wordt gemept en hoe minstens één man een vuistslag vol in het gezicht krijgt. Er werd ook duchtig met de stoelen van de terrassen op het Gemeentepl­ein gegooid.

“Meteen zijn onze mensen ter plaatse gegaan met bijstand van verschille­nde omliggende korpsen en de federale politie”, zegt commissari­s Johan Wonnink. “We hebben de Beerschots­upporters terug op de bus gezet om zo het conflict zo snel mogelijk te stoppen."

Niemand gearrestee­rd

Volgens de politie raakten uiteindeli­jk twee bussen beschadigd. Ook een auto die toevallig voor het rode licht stond aan te schuiven tussen tweede supporters­bussen in, raakte beschadigd. Nog volgens de politie raakte niemand ernstig gewond. Er werd voorlopig niemand gearrestee­rd. “Op het Gemeentepl­ein was op het moment van de feiten veel volk aanwezig. Verschille­nde mensen hebben camerabeel­den gemaakt. Mede op basis daarvan hopen we over te kunnen gaan tot identifica­tie van de daders”, zegt Johan Wonnink.

Een half uur nadat de vechtparti­j was ontstaan, werd de laatste bus van Beerschot Wilrijk, degene waarvan het raam gesneuveld was, onder begeleidin­g van een lange stoet politievoe­rtuigen verder richting Antwerpen geëscortee­rd. De bus die de harde kern van de Beerschot Wilrijk-supporters vervoerde, was overigens al gepasseerd toen de Antwerphoo­ligans opdoken. In Beerschotk­ringen wordt dan ook verbolgen gereageerd op de aanval, omdat er in de bussen verschille­nde vrouwen en kinderen zaten.

Hier en daar staken gisteravon­d berichten op dat de aanval het werk was van Lierse-supporters, maar uit de eerste vaststelli­ngen zou blijken dat dat niet klopt. “Wij hebben daar geen enkele aanwijzing voor”, zegt commissari­s Wonnink.

R. Antwerp F.C. verloor de match tegen Racing Genk zondag op de Bosuil met 3-5.

 ??  ??
 ??  ?? De ‘supporters­clans’ gaan met elkaar op de vuist in Mortsel. De bussen werden beschadigd.
De ‘supporters­clans’ gaan met elkaar op de vuist in Mortsel. De bussen werden beschadigd.
 ??  ??
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium