Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“01 was mijn fout”

-

KV Mechelen slikte even voorbij het halfuur de 01, nadat Coulibaly De Witte in de wind zette en uitblinker Kalu Cobbaut op de rand van de kleine rechthoek verraste. De jonge linksachte­r toonde zich na afloop eerlijk in zijn analyse.

“De tegengoal was mijn fout”, aldus Cobbaut. “Het was een misverstan­d met Colin. Hij riep, maar ik reageerde te laat. Ik neem de schuld op mij. Kalu bezorgde me trouwens een knap lastige avond. Hij was de beste tegenstand­er van de drie waartegen ik dit seizoen al gespeeld heb. Daarom dat ik naar het einde toe ook wat vermoeid was.”

Seth De Witte, die bij de Gentse treffer door Coulibaly in de luren werd gelegd, nam het op voor zijn jonge ploegmakke­r. “Misschien kon er in de zestien scherper verdedigd worden, misschien had ik iets attenter kunnen zijn op Coulibaly. Zulke fases gebeuren nu eenmaal in het voetbal.”

Opmerkelij­k is wel dat KV Mechelen al drie wedstrijde­n redelijk wat kansen weggeeft en voorlopig nog niet de onneembare vesting van vorig seizoen is. “Er waren enkele kansen voor AA Gent, maar het is niet zo dat ze de ene na de andere kans creëerden. We geven meer weg dan vorig seizoen, maar we voetballen ook meer kansen bij elkaar. Zolang er een goed evenwicht is, is er geen probleem. En die eerste clean sheet, die komt er wel”, besluit de Mechelse aanvoerder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium