Gazet van Antwerpen Stad en Rand

STVV scoort in slotminuut tegen negen Rouches

-

STVV pakte in de slotminuut de zege op Stayen, na een felbevocht­en strijd tegen de Rouches. De videoref deed zijn werk in SintTruide­n, Standard kwam met negen man te staan en moest zo alsnog het onderspit delven. Yohan Boli werd matchwinna­ar. Hij zorgde voor de bevrijdend­e 10.

Chris O’Loughlin zette een tactisch plan op poten om de Rouches aan de pakken, dat moest zonder rasechte linksback gebeuren, zonder sterkhoude­rs Vetokele en Ceballos. Bij Standard startte Belfodil op de bank, Raman mocht enkel vooraf wat rondjes malen op het kunstgras, zonder uiteindeli­jke selectie.

Toen Kitsiou niet attent was bij een stilstaand­e fase, poeierde Edmilson het afleggertj­e van Sa centimeter­s naast de kooi van Pirard. Het was helaas het enige echte wapenfeit van de eerste helft, die een hele studierond­e bleek te worden. STVV kon er enkel een fletse kopbal van De Sart tegenover stellen na een stilstaand­e fase.

De Hel van Stayen moest nog losbarsten na de koffie. Bij STVV kon doelman Pirard niet verder na een botsing op het halfuur met Kotysch, zo debuteerde Kenny Steppe. De verwachte opstootjes stapelden zich op in een potig vierde kwartier, Stayen schreeuwde om een tweede geel voor Bokadi, Boucaut gaf hem begrijpeli­jk respijt. Respijt dat ook Kitsiou kreeg, want die reageerde gemeen richting Edmilson en zwaaide zijn tweede been te opzettelij­k na.

Edmilson kwam oog in oog met Steppe na knap werk van Mpoku, weer ging het leer naast. Een nog grotere kans voor de Rouches tien minuten voor tijd werd onbegrijpe­lijk de nek omgewronge­n door de ingevallen Ndongala. Een misser die Standard duur te staan kwam. Toen Boucaut eerst Fai en later Sa met behulp van de videobeeld­en terecht uitsloot, rook STVV de zege. Boli buffelde zowaar de 1-0 binnen en profiteerd­e zo optimaal van de numerieke meerderhei­d. Stayen in vuur en vlam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium