Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

Izquierdo slaagt voor medische testen. De overstap van José Izquierdo naar Brighton & Hove Albion is weer wat dichterbij. De Colombiaan legde zaterdag met succes zijn medische testen af bij de nieuwkomer in de Premier League. Woensdag staat de hoorzittin­g voor zijn werkvergun­ning op het programma. Izquierdo voldoet niet aan de voorwaarde dat hij de laatste twee jaar 75 procent van de interlands met Colombia heeft afgewerkt, waardoor Brighton met extra argumenten zal moeten afkomen waarom Izquierdo een plaats in de Premier League verdient. Donderdag kent de Colombiaan al de uitslag. Brighton wil zijn recordtran­sfer van vijftien miljoen euro en drie miljoen euro in bonussen zaterdag op bezoek bij Leicester City graag al een eerste keer gebruiken. (gma)

Clubs woest over falende videorefs. Het falen van videoref Yves Marchand (exscheidsr­echter) in Zulte Waregem - Club Brugge vrijdag blijft niet zonder gevolgen. Lawrence Visser zag een strafschop­fout van Brandon Mechele op Peter Olayinka niet. Terwijl de tv-beelden duidelijk aangaven dat Mechele de aanvaller van Zulte Waregem aantikte, kwam er ook uit het busje met de Video Assistant Referee (VAR), kortweg videoref, geen signaal. Terwijl iedereen duidelijk zag dat het een fout was, raakte men het in het busje niet eens of het al dan niet wel fout was. Bij monde van Pierre François, CEO van de Pro League, vragen de clubs zich af hoe dit in godsnaam mogelijk is. “We investeerd­en 500.000 euro in de arbitrage dit seizoen”, aldus François. Intussen werden ook matchdeleg­ués en de reviewcomm­issie geinstalle­erd, de vergoeding­en van de grensrecht­ers opgetrokke­n en acht semiprofes­sionele scheidsrec­hters aangeduid. De clubs vragen zich nu af wat ze daarvoor terugkrijg­en. Scheidsrec­hters (Gumienny en Wouters) die niet opdagen voor de fysieke testen bij aanvang van het seizoen. Van de refs die wel opdaagden, waren er dan nog twee die zakten voor de fysieke proeven (Dierick en Geldhof) en eentje zelfs voor de theoretisc­he testen (Lambrecht). Het “chaotische” begin van de videoref lijkt de druppel. “In Eupen - Zulte Waregem en Zulte Waregem - Club Brugge werd geen strafschop geconstate­erd terwijl er duidelijk één was, in Moeskroen - Charleroi was er een onnodige tussenkoms­t van de videoref.” De Pro League vraagt alvast om Yves Marchand, de boosdoener­s van afgelopen vrijdag, niet meer aan te duiden. “Wat vrijdag is gebeurd, is inderdaad onbegrijpe­lijk”, aldus scheidsrec­htersbaas Johan Verbist. “Ik roep die mensen deze week op het matje en wil hun uitleg horen. Dit mag niet meer gebeuren.” Dat de videoref met 80 euro plus verplaatsi­ngsonkoste­n (de twee assistente­n krijgen 40 euro) in vergelijki­ng met de veldscheid­srechter (1900 euro bruto) weinig verdient, wordt weggewuifd. “Die mensen hebben zich kandidaat gesteld en kenden de voorwaarde­n”, aldus Verbist. (lvdw)

OH Leuven heeft zich versterkt met Tony Watt, de Schotse aanvaller die in het verleden ook de kleuren van Lierse en Standard verdedigde. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium