Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We missen een killer”

Een op zes, dat is de magere oogst van Westerlo na twee thuiswedst­rijden. Geen geslaagde start dus. Voetballen­d zit het niet slecht in elkaar, maar een gebrek aan scorend vermogen doet de ploeg van Vedran Pelic de das om.

- KERSTEN STEURBAUT

Wat zullen de supporters in ’t Kuipje zaterdagav­ond gevloekt hebben. Met wat meer koelbloedi­gheid voor doel hadden de Kemphanen na twee thuiswedst­rijden tegen Cercle Brugge en Tubeke kunnen pronken met zes op zes, nu moet Westerlo volgende week al winnen in Union om in de eerste periode in 1B nog een rol van betekenis te spelen. Waar tegen Cercle de rol van de scheidsrec­hter en de sterkte van groenzwart na rust nog

een beslissend­e factor waren, had Westerlo de nederlaag zaterdag alleen maar aan zichzelf te wijten. Een zwak Tubeke stond na de rode kaart voor Maxime Annys kort na de pauze veertig minuten met een man meer op het veld, maar kon die numerieke meerderhei­d nooit vertalen in het spelbeeld. Als je een beetje ambitie hebt, moet je tegen deze tegenstand­er de drie punten thuis houden.

Gemiste kansen

“We missen een killer in de box”, legt Vedran Pelic de vinger op de wonde. Een nagel waar de Bosnische trainer tijdens de voorbereid­ing al meermaals op klopte. Tevergeefs. Het gebrek aan een vlot scorende aanvaller kost de Kemphanen wel een mooie start. Ondanks een eerste helft met veel slordighed­en had Westerlo met een voorsprong de rust moeten ingaan. Daan Heymans dook drie keer op voor doel, Jens Naessens en Kostas Rougkalas vulden het mandje met gemiste kansen verder aan.

Pelic: “Ik telde in de eerste helft tien, vijftien voorzetten, maar telkens waren we niet scherp genoeg. Een bal voorlangs, net te laat… Als je op een match maar drie keer in de zestien komt, dan begrijp ik dat je niet vaak scoort. Maar nu... Of er nog een spits bij komt? Ik hoop het, ik vraag al langer naar een targetman.”

Na de pauze krikte Westerlo ondanks de vroege uitsluitin­g van Annys het spelniveau op met vlotte combinatie­s en snelle omschakelm­omenten. Nieuwe missers van Naessens en Heymans werden weggeveegd door de ingevallen Cédric Vangeel, die aan de tweede paal een slimme voorzet van Naessens in doel gleed.

De buit leek binnen, maar Florent Stevance bezorgde ’t Kuipje in het slot toch nog een koude douche. “Een keer hebben we niet scherp genoeg verdedigd”, sakkert Pelic. “Maar zij maken die kans wel af. We hebben nu een op zes, dat is te weinig. Ons rendement moet omhoog. Als we daarin slagen, dan ben ik ervan overtuigd dat we nog voldoende punten zullen pakken.”

Weer een gemiste kans. Naessens toont zijn frustratie.

FOTO TOM GOYVAERTS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium