Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik verwacht nog heel wat berichten van exploegmaa­ts”

- KURT GULDENTOPS

Nico Binst ‘‘We verloren nog niet en vochten twee keer terug na een achterstan­d. Het betekent dat er heel veel wil en mentale weerbaarhe­id in deze groep steekt.’’

Nico Binst bezorgde Lierse gisteren met zijn eerste goal in geelzwart shirt in blessureti­jd nog een kostbaar punt tegen Beerschot Wilrijk. De 25jarige exaanvalle­r van Antwerp had geen beter moment kunnen uitkiezen.

Binst was zijn werkdag nochtans op de bank begonnen. Van daaruit keek hij toe hoe Lierse door toedoen van een erg ongelukkig­e debutant Andrei Camargo en twee goals van Hernán Losada op een dubbele achterstan­d werd gezet.

“Ik wist van zaterdag al dat ik niet zou starten”, geeft Binst aan. “De coach had er zijn redenen voor en die kon ik begrijpen. Hij dacht dat Beerschot Wilrijk vrij laag zou spelen en dan ben je beter af met Elgabas en Joachim. Wanneer er meer ruimte kwam, zou ik opdraven. Dat was het plan, maar de match kreeg een ander gezicht.”

Lierse putte moed uit de 1-2 van Pierre Bourdin op slag van rust en hield de druk een ganse tweede helft op de ketel. Tevergeefs leek het, ondanks enkele kansen voor onder meer Yagan en vooral Joachim. Maar toch stak er nog gif in de staart van de match, toen de dramatisch­e Camargo deze keer wel een gemeten voorzet op het hoofd van Frans schilderde en de bezoekende goalie Romo geen andere optie restte dan het leer in de voeten van Binst te duwen. Die deed het Lisp ontploffen door de 2-2 simpel binnen te tikken.

Weerbaarhe­id

“Wat een ontlading”, geniet Binst nog na. “Als spits ga je toch op zoek naar dat eerste doelpunt en ik ben blij dat de kop er nu helemaal af is. Met grote dank aan Frédéric Frans uiteraard, want deze treffer komt hem grotendeel­s toe. Al is het mijn verdienste op de juiste plaats te staan. Jongens, wat was ik blij. Mijn beide knieën liggen er helemaal open van, maar dat deert me niet. Het was een schitteren­d moment. Ja, zeker ook omdat het net tegen Beerschot Wilrijk was. Ik verwacht de komende uren en dagen nog flink wat berichten uit Antwerpse hoek.”

Twee keer 2-2, twee op zes. Kan Lierse tevreden zijn over zijn start in de Proximus League? “Ach, je kan het op verschille­nde manieren bekijken, maar ik kies dan toch voor de positieve benadering. We verloren nog niet en vochten twee keer terug na een achterstan­d. Het betekent dat er heel veel wil en mentale weerbaarhe­id in deze groep steekt. Op geen enkel moment dachten we aan opgeven en daar zijn we voor beloond. Geloof me, er komt vast en zeker een match dat we niet achter de feiten moeten aanhollen en een keertje een voorsprong happen. Deze groep zal beetje bij beetje stappen zetten.”

Of die groep nog voor einde augustus vers bloed mag verwachten, liet manager Roel Rymen gisteren in het midden. “Als een speler vrij is en er dient zich een opportunit­eit aan, waarom niet?”, klinkt het mysterieus. Het is een publiek geheim dat de manager wat graag Eti Velikonja zou zien terugkeren naar het Lisp, maar die piste bleek tot voor kort moeilijk haalbaar. Wie al zeker vertrekt, is linksachte­r Karim Hafez. De deal die hem voor een seizoen naar de Franse tweedeklas­ser RC Lens doet vertrekken, is in kannen en kruiken.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Binst viert uitbundig na zijn gelijkmake­r in toegevoegd­e tijd.
FOTO TOM GOYVAERTS Binst viert uitbundig na zijn gelijkmake­r in toegevoegd­e tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium