Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We durfden niet meer voetballen na de rust”

Twee doelpunten van Lierse in blessureti­jd, één net voor de rust en een tweede treffer helemaal op het einde zorgden ervoor dat Beerschot Wilrijk in extremis naast een zes op zes grijpt. Nadat het op 02 was gekomen, overheerst­e achteraf de ontgoochel­ing.

- JOHAN PEETERS

Één wijziging in de basiself van Beerschot Wilrijk: Messoudi kwam aan de aftrap, zodat François plaats moest nemen op de bank. Losada werd zo aan Dom gekoppeld op de rechterfla­nk. Aanvankeli­jk was het even zoeken voor de Kielenaars, die aarzelend aan de partij begonnen en veel fouten nodig hadden.

“Dat had veel te maken met de staat van het veld”, foetert Marc Brys. “Het gras stond veel te hoog en was ook niet gesproeid. Voor aanvang van de partij waren we nog gaan vragen of dat mogelijk was, maar er waren duidelijke orders van de trainer van de thuisploeg. Die drie liter die ze tijdens de rust nog hebben gesproeid, was niet voldoende om goed voetbal toe te laten. Ik wil me niet verschuile­n achter dat veld, maar het zou niet mogen dat twee teams die willen en kunnen voetballen op deze manier benadeeld worden. Het is zeker geen excuus, eerder een vaststelli­ng.”

Niet durven voetballen

De bezoekende trainer kon ook vaststelle­n dat zijn ploeg halverwege de eerste helft echt in de wedstrijd kwam. En dat leverde op. “Op dat ogenblik waren de beste kansen voor ons en scoorden we tweemaal. Het is alleen jammer dat we net voor de pauze die aansluitin­gstreffer nog incasseren. In de tweede helft zijn we niet meer in ons spel geraakt en durfden we niet meer te voetballen. Dat liet Lierse toe om dominanter te worden en na de pauze waren de beste kansen dan ook voor hen. Dat we op het einde de gelijkmake­r nog moeten incasseren, maakt het natuurlijk nog zuurder. Maar met een vier op zes zijn we goed gestart. Voor ons is deze reeks een grote onbekende, maar op dit resultaat kunnen we verderbouw­en. Deze week goed herstellen en de focus leggen op onze match tegen Tubize, is de boodschap.”

Ook uitblinker Hernán Losada, goed voor beide Kielse doelpunten, was teleurgest­eld na afloop. “We spelen elke partij voor de drie punten, dan is het extra pijnlijk als je helemaal op het einde twee punten verloren ziet gaan. Vooraf teken je voor een start met vier op zes, maar dit is jammer.”

 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS Hernán Losada bedoelde het vast niet zo toen hij zijn tweede treffer vierde, maar zijn gebaar illustreer­t perfect de eindstand.
FOTO TOM GOYVAERTS Hernán Losada bedoelde het vast niet zo toen hij zijn tweede treffer vierde, maar zijn gebaar illustreer­t perfect de eindstand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium