Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke dag getraind om 6.00u”

-

Zaterdag deed Tim Wellens precies wat hij ook twee jaar geleden deed: een tegenvalle­nde Tour verzachten met een ritzege in de BinckBank Tour in Houffalize. Voor de eindzege beet hij zijn tanden dit keer wel stuk op Tom Dumoulin: “Tom was op het einde ook duidelijk beter. Hij verdient dit.”

Tim Wellens was aan de BinckBank Tour begonnen met Houffalize in zijn achterhoof­d. Vanuit Monaco had hij zijn ouders gevraagd om de rit te gaan verkennen. “Mijn vader deed dat op de elektrisch­e fiets”, aldus Wellens. “Hij heeft toen zelfs Sep Vanmarcke ingehaald bergop. Ik denk dat we Sep daar al mentaal gekraakt hebben.” (lacht)

Wellens was zaterdag ook helemaal op de afspraak in de Ardennen: op de Bois des Moines konden amper twee renners zijn aanval volgen. Sagan had de pech om uit te vallen met een lekke band, Dumoulin ging wel mee tot aan de finish, maar had daar “niet meer de benen” om ook nog effectief te spurten. Het zag eruit alsof ze elkaar hadden gevonden – ritzege voor Wellens, leiderstru­i voor Dumoulin – maar beide renners stelden dat er “niet echt” een deal was gesloten.

Voor Wellens deed het deugd om zo overtuigen­d te winnen, na het debacle van de voorbije Tour. “Het is nooit fijn om te fietsen met twijfels. Maar ik heb na de Tour snel de knop omgedraaid. Het was nochtans een moeilijke periode, ook omdat het heel warm was in Monaco. In die hitte kan ik op training geen intensitei­t halen. Daarom ben ik ’s ochtends om zes uur vertrokken. En heb ik ’s avonds laat opnieuw getraind. Dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen.”

In Geraardsbe­rgen begon Wellens aan de slotrit met vier seconden achterstan­d op Dumoulin in het algemeen klassement, maar hij slaagde er niet in om die achterstan­d nog ongedaan te maken. Bij de tweede passage van de Muur raakte hij even voorop, maar Dumoulin kwam snel weer aansluiten. “Ik voelde daar al dat de benen niet meer honderd procent waren”, aldus Wellens. “Toen Tom opnieuw kwam

aansluiten, heb ik gereden voor de tweede plaats.”

 ?? FOTO BELGA ?? Wellens feliciteer­t Dumoulin.
FOTO BELGA Wellens feliciteer­t Dumoulin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium