Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dylan Teuns pakt slotrit en eindzege

-

De 25-jarige Dylan Teuns is eindlaurea­at van de Arctic Race in Noorwegen. De Limburger van BMC nam zondag in de slotrit, met start en aankomst na 160 kilometer in Tromso, de maat van iedereen. De Fransman Loïc Chetout werd tweede. De Noor August Jensen verloor 16 seconden op Teuns en telt in de eindstand 29 seconden achterstan­d. De Nederlande­r Michel Kreder werd derde. Eliot Lietaer eigende zich de vijfde plaats toe in het eindklasse­ment.

Dimitri Claeys, Kenny Molly, Bernard Eisel, Tony Hurel, Ludvik Holstad, Pavel Brutt en Jon Soeveras Breivold kleurden de lange vlucht van de etappe. Claeys bleef nog het langst van al tegenspart­elen, maar op 20 kilometer van het einde werd ook hij ingerekend.

Bij het ingaan van de slotklim ontbond Dylan Teuns zijn duivels en zette een solo op. De man in de blauwe leiderstru­i remonteerd­e iedereen, kwam niet meer in de problemen en haalde zo een dubbelslag binnen. Het is meteen ook de derde eindzege op rij in een rittenkoer­s voor Teuns, die onlangs al de Ronde van Wallonië en de Ronde van Polen op zijn conto schreef.

"De aanval is steeds de beste verdedigin­g. Dat was ook vandaag het geval", lachte Teuns. "Ik wou niet wachten tot de sprint met onze groep en moest dus iets ondernemen. Mijn naaste concurrent voor de eindzege, August Jensen, volgde immers op drie seconden in de stand en ik wou niet dat hij nog eventuele bonificati­eseconden zou nemen. Vandaar dat ik op de laatste helling fors doorging. Wel op het gepaste moment, want ik wou mezelf halfweg de helling niet opblazen. Ik sloeg meteen een kleine kloof en toen ik een mooie voorsprong had op de top, wist ik dat het binnen was. In de afdaling zouden ze me niet meer terugpakke­n...”

 ?? FOTO AFP ?? Dylan Teuns.
FOTO AFP Dylan Teuns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium