Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herlings wint GP Zwitserlan­d

- (b)

De Nederlande­r Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag zijn naam op de erelijst gezet van de Grote Prijs van Zwitserlan­d, de vijftiende manche van het wereldkamp­ioenschap motorcross (MXGP). Herlings haalde het op het circuit van Frauenfeld­Gachnang voor de Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) en de Italiaanse WKleider Antonio Cairoli (KTM).

Herlings soleerde in de tweede reeks makkelijk naar de zege voor de Fransmanne­n Paulin en Romain Febvre (Yamaha). De Zwitser Arnaud Tonus (Yamaha), die reeks 1 naar zijn hand zette, haalde de finish niet. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) sloot de Zwitserse GP af op de zevende plaats, Clément Desalle (Kawazaki) werd twaalfde, Kevin Strijbos (Suzuki) veertiende, Damon Graulus (Honda) achttiende en Ken De Dycker (Honda) twintigste.

Cairoli voert met 605 punten nog steeds de WK-stand aan voor Herlings (508) en Paulin (486). Desalle (483) zakt naar de vierde plaats. Van Hore- beek (348) is achtste, Strijbos (141) zestiende.

In de MX2 profiteerd­e de Fransman Benoit Paturel (Yamaha) van valpartije­n van de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM) en thuisrijde­r Jeremy Seewer (Suzkui), die de eerste reeks had gewonnen. Paturel, tweede in de openingsre­eks, kwam in reeks twee als eerste over de streep en stak zo ook de GPzege op zak. Seewer werd tweede, Jonass derde in de einduitsla­g. Julien Lieber (KTM) was op de twaalfde plaats de beste Belg. De 23-jarige Luikenaar leek in de tweede reeks zijn vijfde plaats van in reeks een te gaan overdoen, maar kwam na een zware crash slechts als 21e over de streep. Brent Van doninck (Yamaha) eindigde op de vijftiende plaats in de eindstand, Nathan Renkens (KTM) eindigde als 23e.

In de WK-stand blijft Jonass (629 punten) de stand aanvoeren. Seewer en Paturel volgen met respectiev­elijk 580 en 476 punten. Met Lieber, vijfde met 428 punten, en Van doninck, tiende met 259 punten, prijken twee Belgen in de top tien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium