Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal Beker van België

-

Rupel Boom speelde een sterke partij tegen Virton en plaatste zich verdiend voor de volgende ronde. Voor rust werden pogingen van Lodders, Hens en Mertens weggeveegd en hield Snyders Arenate van de 0-1. De tweede helft bood meer spektakel. Adesanya kon na knap voorbereid­end werk van Spaenhoven al meteen scoren. Njo-Lea mikte een open kans op Snyders en Dupire hield de kwieke Laureys van de 2-0. Acht minuten voor tijd glipte Lazaar door de buitenspel­val en was de 1-1 een feit. In de strafschop­penreeks pakte Snyders de eerste penalty van de bezoekers. De negen volgende strafschop­pen gingen allemaal binnen en dus bekert Rupel Boom verder. (pni) Berchem was al snel op achtervolg­en aangewezen toen Ben Saïda te veel ruimte kreeg. Van Kruijssen zette de scheve situatie nog voor de pauze recht, ondanks twijfelach­tig rood voor Djoum. In de tweede helft strafte Van Kruijssen al na dertig seconden balverlies bij de thuisploeg af. Invallers Maluka (2x) en Carrez diepten de score verder uit. (skm) Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Herentals combineerd­e beter, maar kansen bleven uit. Daas dreigde voor Sint-Lenaarts, maar zijn poging werd van de lijn gekeerd. Na rust mikte Spiessens op Vermeylen, terwijl aan de overkant opnieuw Daas niet kon scoren. Vertommen opende de score bij een hoekschop, terwijl Voorspoels drie minuten voor affluiten over mikte. Emile Linkers moest na dertien minuten met een knieblessu­re naar de kant. Daas liep een schouderbl­essure op. (wp) Na een vroeg openingsdo­elpunt domineerde de thuisploeg een kwartier, maar geleidelij­k herstelde Cappellen het evenwicht. Net voor en na de rust bouwde Wijgmaal zijn voorsprong verder uit en na een uur viel de definitiev­e beslissing. Doelpunten van Kil en De Stoop deden de Cappelse hoop heropleven, maar meer zat er niet in. Bij lokale tegenstote­n moest Vandenboss­che herhaaldel­ijk erger voorkomen. (en) Na een moeilijk openingskw­artier herstelde City Pirates het evenwicht met kansen voor Nesen en Borges. In de tweede helft slikte Sababti al snel een tweede keer geel. Ringoot profiteerd­e, maar ook met tien man gaven de bezoekers niet op. Seifferman zette vanop twintig meter de bordjes weer in evenwicht. Nesen knalde City Pirates in de absolute slotfase naar de volgende ronde.(skm)