Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een enorme ontgoochel­ing”

- KAREL LEMMENS

Tom Goovaerts mist nipt aansluitin­g met beslissend­e vlucht

De Antwerpse renners hebben, op Kempenaar Jelle Cant na die vijfde eindigde, geen rol van betekenis kunnen spelen in het BK bij de eliterenne­rs zonder contract. Tom Goovaerts miste nipt de goeie vlucht.

“Ik zat van bij het begin goed in de wedstrijd”, zegt de 29-jarige Stabroeken­aar, die strandde op een 68ste plaats. “Ik zag zeven renners in de aanvangsfa­se wegrijden en twijfelde om er achteraan te gaan, maar vond het nog iets te vroeg. Ik posteerde me wel vooraan in het peloton om attent alle bewegingen te volgen. Toen het even stilviel, versnelde ik, omdat ik het een goede gelegenhei­d vond om in de tegenaanva­l te gaan. Even later kwam een groepje met de latere kampioen De Bock bij mij en gingen we in de achtervolg­ing op de kopgroep. Plots liet een renner voor mij een gat vallen, waardoor vier renners meteen een paar tientallen meters voorsprong namen. In mijn eentje kon ik die kloof niet dichten. Die vier reden naar de kopgroep en meteen waren de vogels gaan vliegen. Echt frustreren­d.”

“Misschien heb ik zelf te dom gereden. Ik word gek als ik eraan denk dat ik vooraan in een ideale positie had kunnen zitten. Een plaats in de top tien had er zeker ingezeten en dan had ik mijn doel ruimschoot­s gehaald. Nu blijf ik heel ontgoochel­d achter, want in eigen gemeente had ik mijn supporters graag willen plezieren. Niets aan te doen.”

Oerlemans verrast

Tom Oerlemans, die als 67ste net voor Goovaerts eindigde, gaf toe dat hij niet verwacht had dat de beslissend­e vlucht zo snel op gang zou komen. “Op drie ronden van het einde heb ik nog even gedacht dat we konden terugkeren omdat de kloof heel snel kleiner werd, maar de groepen waren telkens te groot om deftig te kunnen rondrijden. Dan weet je dat het kampioensc­hap voorbij is.”

 ?? FOTO AVT ?? Tom Govaerts sleurt aan de kop, maar miste de goede trein.
FOTO AVT Tom Govaerts sleurt aan de kop, maar miste de goede trein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium