Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vandenbulc­ke verliest finale in Eupen

- (bdh)

De ene week is de andere niet. Acht dagen geleden won Yannick Vandenbulc­ke het 15.000 dollartorn­ooi in Brussel, maar gisteren beet de Antwerpena­ar in het zand in de ITFfinale in Eupen.

Geen zesde ITF-titel uit zijn carrière voor Yannick Vandenbulc­ke op het 15.000 dollartorn­ooi in Eupen. Op weg naar de finale schakelde het nummer 446 op de ATP-ranglijst in de eerste drie ronden drie Nederlande­rs uit. Omwille van de slechte weersomsta­ndigheden werd de halve finale niet zaterdag maar gisterenvo­ormiddag gespeeld. In een Belgisch onderonsje trok Yannick Vandenbulc­ke tegen Jonas Merckx (ATP 537) het laken naar zich toe: 6-2 en 7-5.

In de finale stond hij tegenover de sterke Fransman Antoine Hoang (ATP 422). Die schakelde in zijn halve finale Mollenaar Christophe­r Heyman (ATP 452) uit met 6-3 en 6-2. In de eindstrijd was Hoang, enkele uren later, fris genoeg om Vandenbulc­ke met 6-3 en 6-1 naar huis te sturen. Vandenbulc­ke was de voorbije week ook aan de slag op het vijfsterre­ntornooi in het Waals-Brabantse Terhulpen. In zijn kwartfinal­e gaf de Antwerpena­ar bij een 1-3 achterstan­d op in de eerste set tegen de Chileen Marcelo Plaza.

In de tornooien van het Belgian Circuit in Vlaanderen was er weinig succes te rapen voor de spelers uit Antwerpen en omstreken. Annick Janssen (B-15/2, 87) deed het wel prima in Beerse (TC De Dageraad). Vanuit de kwalificat­ies stootte de Edegemse door naar de finale. Daarin onderging ze het meestersch­ap van A-speelster Charlotte Swaans: 6-0 en 6-3.

De Wilrijkse Lynn Janssens zocht haar heil in Wallonië. Janssens (B-15/4 en het nummer 60 op de Belgische ranglijst) nam het in de finale van het Belgisch Circuittor­nooi in Marche op tegen A-speelster Vicky Van De Peer uit Koningshoo­ikt. Van De Peer won in twee sets: 6-2 en 6-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium