Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweede leven voor mooie outfits

Merksemse zussen zetten uw overtollig­e kledij online te koop

- MAAIKE FLOOR

Iedereen heeft wel een hoopje ongedragen kleding in de kast liggen. Met dat idee startten twee Merksemse zussen een online winkel op voor vrouwen en kinderkled­ing. En met succes.

LIESBET BORMS

Join the Cycle “Wat na een half jaar niet verkocht is, kan naar het goede doel.”

Liesbet (36) en Aagje (34) Borms dachten wel dat het niet al te moeilijk moest zijn om mensen te vinden die van hun kleding af wilden. Maar ondertusse­n zitten de afspraken al volgeboekt tot in maart (!) volgend jaar. “Dat heeft ons inderdaad ook verrast”, zegt Liesbet. “We hebben nu veel werk om alle kledingstu­kken te fotografer­en en online te zetten.”

Want dat is het hele concept: de klant brengt tweedehand­s kleding naar Liesbet en Aagje, die de rest van het werk doen. De kledingstu­kken worden omschreven, gefotograf­eerd en online gezet aan een voordelige prijs. Na aftrek van de btw is de helft van dat bedrag voor de voormalige eigenaar van het kledingstu­k, de andere helft is voor de zussen. Wat na een halfjaar niet verkocht is, wordt terugbezor­gd of gaat naar een goed doel.

“Door de prijzen laag te houden, proberen we zo veel mogelijk te verkopen”, zegt Liesbeth. “We zagen dat veel vrienden hun kleding via Facebook verkochten of kochten. Dat is toch wel wat gedoe. Wij hebben daar nu een profession­ele variant op bedacht.”

Zelf werkte Liesbet lang voor Zara Kids, maar nadat ze zelf moeder was geworden van een zoontje, wilde ze haar carrière een andere wending geven. Zus Aagje was al langer bezig om haar eigen kledingstu­kken en die van vrienden online te verkopen. “De vraag werd steeds groter, dus dit was het goede moment om samen met mijn zus onze eigen zaak te beginnen.”

Fan van kringloop

Voor kinderkled­ing hebben ze de website www.littledrag­ons.be opgericht, voor vrouwenkle­ding de site www.closetclea­ning.be. Liesbeth Borms: “De overkoepel­ende naam is Join the Cycle. We zijn allebei fan van tweedehand­s en kringloop. Ons kantoor op de Bredabaan is ook ingericht met spullen van de Kringloopw­inkel. Het leuke is dat mensen die kleding komen brengen, vaak ook weer toffe kleding van de site kopen. Zo is de cirkel helemaal rond.” Of het merkkledin­g is of niet, doet er niet toe. De kleding moet nog wel in goede staat zijn.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Zussen Liesbet (links) en Aagje Borms runnen samen de zaak. “Voor veel mensen is kledij online verkopen een gedoe. Wij hebben daar nu een oplossing voor bedacht.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Zussen Liesbet (links) en Aagje Borms runnen samen de zaak. “Voor veel mensen is kledij online verkopen een gedoe. Wij hebben daar nu een oplossing voor bedacht.”
 ??  ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium