Gazet van Antwerpen Stad en Rand

37.000 festivalga­ngers halen zwoelste danspasjes boven

-

Na twee zwoele avonden en nachten heerst er sinds zondagmidd­ag weer rust in de Blauwbosse­n in Minderhout (Hoogstrate­n). Het festival van de Caraïbisch­e muziek maakte zijn reputatie als hoogmis van de wereldmuzi­ek opnieuw waar.

Op de eerste festivalda­g was het

b duidelijk dat veel mensen voor Shaggy en zijn hits Boombastic en

Oh Carolina waren gekomen. Zaterdag was het Kenny B die voor een volksverhu­izing naar de iets kleinere Joker Stage zorgde. “We hadden verwacht dat zijn optreden gesmaakt zou worden”, zegt woordvoers­ter Freya Verschuere­n van de Antilliaan­se Feesten. “Hij is zowel bij de Antilliane­n als in België en Nederland bekend. Waarschijn­lijk hebben sommige nummers ook een belletje doen rinkelen bij wie vooraf nog niet van Kenny B had gehoord. Een volle tent komt de sfeer ten goede.” Fruko Y Sus Tesos als opener op het hoofdpo- dium noemt de organisati­e ook een goede beslissing. “Het publiek begon al vroeg te dansen.”

Alle culturen aanwezig

In totaal mochten de Antilliaan­se Feesten op de twee festivalda­gen zo’n 37.000 bezoekers verwelkome­n. “Alles is vlot verlopen. We hebben wel op het laatste moment een kleine programmaw­ijziging moeten doen. Opmerkelij­k was dat de geplande vervanger, Bazurto All Stars, door een overboekte vlucht vrijdagnac­ht plots moest afzeggen. Maar ook daar hebben we een andere groep voor in de plaats kunnen zetten: Staff des Leaders.”

Het publiek op de Antilliaan­se Feesten is zoals steeds heel divers. Van mensen uit Latijns-Amerika die met de vlag van hun thuisland lopen te pronken tot vriendengr­oepen die een vrijgezell­enavond organisere­n.

Martien Dierckx (35) uit Geel beleefde zaterdag haar laatste Antilliaan­se Feesten als vrijgezel, voor ze trouwt in september. “Ik had al een vermoeden dat we naar hier zouden komen. Mijn vriendinne­n hadden laten weten dat ik deze zaterdagav­ond moest

vrijhouden. Ze hebben een goede keuze gemaakt, want ik kom hier graag. Dit jaar is het de vierde keer. Alle culturen zijn hier vertegenwo­ordigd en de sfeer zit er altijd goed in”, vertelt Martien.

Huwelijksv­erjaardag

Het weer was de 35ste editie van de Antilliaan­se Feesten gunstig gezind. Alleen de kampeerder­s moesten zaterdagvo­ormiddag wat regen trotseren. “Regen of niet, op de camping is het altijd ongeloofli­jk gezellig”, legt Erika De Kaey (50) uit Hoboken uit. “Je raakt steeds meteen bevriend met je buren op de camping, wat hun nationalit­eit ook is. We zijn hier met een salsadansg­roep en vervelen ons niet overdag. Ik kom hier al voor de 21ste keer. Mijn man en ik zijn getrouwd op 10 augustus, dus komen we hier elk jaar onze huwelijksv­erjaardag vieren. Het aftellen naar volgend jaar is al begonnen.”

Marc Van Loo uit Borsbeek zorgt er steeds voor dat hij een goede plaats heeft op de camping. “De deuren gaan pas donderdago­chtend open, maar we komen al op dinsdag. Het feest begint dan al.”

De politie van de zone Noorderkem­pen controleer­de alle voertuigen die de camping kwamen opgereden. Ook op en rond het festivalte­rrein hielden agenten tijdens het festival een oogje in het zeil. “Alles is vrij rustig verlopen”, zegt politiewoo­rdvoerster Els Delafaille. “Er zijn enkele verboden wapens, wat vuurwerk en een kleine hoeveelhei­d drugs in beslag genomen.”

RONNY VAN DEN ACKERVEKEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De exotische muziek brengt iedereen
vlot in feeststemm­ing. “Het publiek begon al vroeg te dansen”, klinkt het
bij de organisati­e.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS De exotische muziek brengt iedereen vlot in feeststemm­ing. “Het publiek begon al vroeg te dansen”, klinkt het bij de organisati­e.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium