Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niels Destadsbad­er wint met ‘Skwon Meiske’ Zomerhit 2017

-

Opluchting bij de ploeg van de Radio 2 Zomerhit gisteravon­d: de blunder van vorig jaar is vermeden. Bij de uitreiking werd meteen de juiste winnaar op het podium geroepen. Niels Destadsbad­er (28) haalt na een MIA ook zijn eerste Zomerhittr­ofee binnen met Skwon Meiske.

Aan de vuurtoren in Blankenber­ge

b herleefden gisteravon­d even de Tien om te Zien-tijden, al was het deze keer voor de Radio 2 Zomerhit. Niels Destadsbad­er en Miguel Wiels schoten de hoofdvogel af met Skwon Meiske, waarin Niels in onvervalst West-Vlaams zijn onmogelijk­e liefde voor een jonge deerne bezingt. Het nummer ontstond in de rubriek Niels & Wiels in het Q-ochtendpro­gramma waarin het duo elke week een Nederlands­talige cover van een buitenland­s nummer maakten. Ze namen Sofia van Alvaro Soler onder handen en

Skwon Meiske was het resultaat. Ook de West-Vlaamse versie werd in een mum van tijd populair.

Al klonk er wel wat gemor toen de nominaties voor Zomerhit bekend raakten. Een cover van een nummer van vorig jaar die de trofee wegkaapt, terwijl veel Vlaamse artiesten originele nummers uitbrachte­n, dat was er voor sommigen toch iets over.

Niels Destadsbad­er liet het niet aan zijn hart komen. Hij was dolgelukki­g met deze tweede muzikale bekroning in amper een half jaar tijd. Begin februari won hij zijn allereerst­e MIA. Pas enkele maanden eerder had hij zijn debuutalbu­m Speeltijd uitgebrach­t. Destadsbad­er is al jaren aan de slag als acteur en presentato­r, en nam tussendoor enkele singles op, maar zijn muziekcarr­ière kwam nooit echt van de grond. Tot nu.

Verjaardag

De Zomerhit-trofee is meteen een vroeg verjaardag­scadeau, want zaterdag viert Niels zijn 29ste verjaardag. “Het is sowieso de spreekwoor­delijke kers op de taart”, aldus Destadsbad­er. “Ik heb een MIA gewonnen, platina gekregen voor mijn album, op Werchter Boutique gestaan, vandaag de Zomerhit gewonnen en we willen dit najaar nog een paar leuke dingen gaan doen. Mijn jaar kan niet meer stuk.”

Bij Radio 2 was de opluchting groot dat deze editie vlekkeloos is verlopen. De blamage van vorig jaar, toen Milow verkeerdel­ijk als winnaar werd uitgeroepe­n in plaats van K3, is vermeden.

Verder werden er prijzen uitgedeeld voor de beste soloarties­t (Natalia), de beste groep (Bazart) en de beste doorbraak (Blanche).

 ?? FOTO INGE KINNET ?? Niels Destadsbad­er.
FOTO INGE KINNET Niels Destadsbad­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium