Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerpen is een van de klassieker­s van de zomer”

Na zeges in 2011 en 2013 hoopt Sofie Oyen dit jaar derde keer toe te slaan op het Kiel

- PATRICK CEULEMANS

De 32ste editie van het tornooi van de Stad Antwerpen schakelt een versnellin­g hoger. Vanaf vandaag komen ook de Aspelers in actie. Topfavorie­ten Sofie Oyen, Greet Minnen en Stefan Wauters gaan op zoek naar een plaats in de finale.

Maar liefst 21 A-spelers nemen deel aan het tornooi van de Stad Antwerpen in de eerste reeksen bij de vrouwen en mannen. “Dit vijfsterre­ntornooi is een klassieker in de zomer en een van de belangrijk­ste afspraken van het seizoen”, zegt Sofie Oyen.

De 25-jarige ex-profspeels­ter won het Antwerpse tornooi al twee keer en behoort ook dit seizoen tot de grote favorieten. De meeste concurrent­ie voor de Limburgse zal allicht komen van de Turnhoutse Greet Minnen. “In 2011 en 2013 was ik hier al de beste”, zegt Oyen. “En natuurlijk hoop ik ook dit jaar weer te scoren. De vorm is alvast in orde, bovendien heb ik de laatste weken al enkele keren goed gescoord in Antwerpen.”

Zo won Oyen deze zomer al de tornooien op TC Den Brandt in Wilrijk en TC Gym in Schoten. Door die zeges prijkt ze momenteel op de derde plaats in het Belgian Circuit. De top acht plaatst zich rechtstree­ks voor de Nationale Masters in oktober in Brugge. Oyen: “Als ik erbij ben, is dat mooi meegenomen. Maar het is zeker geen doel op zich. Regelmatig presteren in de tornooien van het Belgian Circuit, dat blijft het belangrijk­ste.”

Vanavond werkt Oyen om 18 uur haar achtste finale tegen Annick Janssen van TC Zevenberge­n Lier af. Ook A-speelster Klaartje Liebens, winnares in 2011 en 2014 en leider in het Belgian Circuit, komt vandaag om 15 uur in actie.

Bij de mannen is het uitkijken of Stefan Wauters voor de achtste keer het tornooi van de Stad Antwerpen kan winnen. Tussen 2009 en 2016 won Wauters zeven keer, alleen in 2013 was hij niet aan het feest op het Kiel. Toen won Antwerpena­ar Dennis Mertens, maar die is die er dit jaar niet bij in ’t Stad. Wauters, momenteel tweede in de tussenstan­d van het Belgian Circuit, zal daardoor vooral concurrent­ie krijgen van Stijn Meulemans (KTC Diest) en Jonas Merckx (TC De Koddaert, Torhout).

De finales van de eerste reeksen worden zondag om 14 uur (vrouwen) en 16 uur (mannen) gespeeld.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium