Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Altijd gezegd dat ik liefst bij Antwerp bleef”

Alexander Corryn was dit seizoen één dag KV-speler

-

Alexander Corryn beleefde dit seizoen een vreemde voorbereid­ing. Antwerp huurde hem vorig jaar al van KV Mechelen, maar had de aankoopopt­ie in zijn contract niet tijdig gelicht waardoor hij heel lang in het ongewisse bleef over zijn toekomst. Hij startte half juni de voorbereid­ing bij Antwerp omdat zijn huurverbin­tenis nog tot 30 juni liep, maar Antwerp en KV Mechelen vonden maar geen vergelijk waardoor hij op 1 juli toch nog één dag moest meetrainen in Mechelen. Op 2 juli was er dan toch een akkoord over een nieuwe huurperiod­e en keerde hij terug naar Antwerp.

“Ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren voor er een akkoord zou zijn”, zegt Corryn over die periode. “Als het uiteindeli­jk niet in orde was gekomen, had ik wel snel de klik kunnen maken en op KV Mechelen kunnen focussen. Maar ik voelde me goed bij Antwerp en wilde graag blijven. Ik speelde hier vorig jaar veel en kende de groep, al is die nu al fel veranderd natuurlijk.” (lacht)

Toch moet het vreemd geweest zijn, zo midden in de voorbereid­ing één dag met een andere ploeg moeten meetrainen. “Het was raar, ja. Ik sprak die dag met Ferrera (de coach van Malinwa, red.), maar we wisten allebei niet goed wat de bedoeling was. Ik heb toen eerlijk aan hem verteld dat ik liefst voor Antwerp zou blijven spelen, maar de trainer leek wel bereid me een kans te geven moest het zover komen. Maar de volgende ochtend was er dan toch een akkoord tussen Antwerp en KV Mechelen, waardoor ik die dag alweer op Antwerp meetrainde. Ik had wel één probleem: mijn voetbalsch­oenen lagen nog in Mechelen. Gelukkig had ik er thuis nog liggen en nam Anthony Swolfs (de derde keeper van KV, red.) mijn spullen toen mee voor mij. Of deze match daarom extra speciaal is? Ik heb er wel een jaar gezeten, maar nooit echt gespeeld. En al helemaal niet in een thuiswedst­rijd, dus heel speciaal is dit niet voor mij.”

De aanstaande komst van Jelle Van Damme baart linksachte­r Corryn voorlopig niet al te veel zorgen. “Ik lig er niet wakker van. Het is een goede speler met veel ervaring en Antwerp zal er goed mee zijn, maar we zullen wel zien hoe de toekomst evolueert.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium