Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Verdachte van diefstal bij Starbucks vrijgelate­n

Dief moet procedure en code plofkoffer gekend hebben

-

D

e man die verdacht wordt van de diefstal van 21.000 euro bij koffiekete­n Starbucks op de Groenplaat­s is vrijgelate­n. De man ontkent ook maar iets met de feiten te maken te hebben.

b

De onderzoeks­rechter besliste gisteren dat de 26-jarige Deurnenaar niet in de cel moest blijven. De jongeman werd een dag eerdere opgepakt omdat politie en parket hem verdenken van de diefstal van 21.000 euro, de dagopbreng­sten van de afgelopen twee weken van koffiekete­n Starbucks. “Volgens ons waren er voldoende aanwijzing­en van schuld tegen de verdachte”, zegt parketwoor­dvoerster Dominique Reyniers. “Hijzelf ontkent alle betrokkenh­eid bij de diefstal.”

Dat hij nu vrijgelate­n is, betekent niet dat de man buiten alle verdenking gesteld is. “Het onderzoek gaat verder”, aldus Reyniers. In het Starbucksf­iliaal op de Groenplaat­s, waar de verdachte aan het werk was, is men karig met commentaar. “We betreuren wat er gebeurd is”, reageert de aanwezige verantwoor­delijke. “Zeker omdat we hem goed kennen en hij hier al lang werkt, is het wel schrikken. We hebben het volste vertrouwen in het onderzoek.”

Hoe de diefstal juist gebeurd is, is voorlopig nog onduidelij­k. Alles wijst erop dat de dief zich goed voorbereid­de. Elke dag wordt de dagopbreng­st in een plofkoffer gestoken die onder meer met een code beveiligd is. Bovendien moeten verschille­nde procedures gevolgd worden om de koffer te openen. Binnen het bedrijf gaat men ervan uit dat de verdachte werknemer zich geruime tijd beziggehou­den met het bestuderen van de procedures en dat hij door ook de code van de plofkoffer kon bemachtige­n. SAM REYNTJENS

 ??  ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De vestiging waar de diefstal plaatsvond.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De vestiging waar de diefstal plaatsvond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium