Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 Van Damme is van Antwerp

-

Jelle Van Damme is nu ook officieel eigendom van Antwerp. De Waaslander maakt per direct de overstap en komt dus niet meer in actie voor LA Galaxy. Mogelijk is hij zelfs vanavond al aanwezig als toeschouwe­r bij de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Nadat eerder deze week duidelijk was geworden dat Jelle Van Damme Antwerp boven AA Gent had verkozen, is de deal nu ook officieel afgerond. Er was al langer een akkoord tussen alle partijen, alleen bleef er nog één twistpunt: LA Galaxy wilde zijn kapitein liefst nog inzetten in de laatste twee wedstrijde­n van augustus, maar dat zagen Antwerp en Van Damme zelf niet zitten. Nu is er toch een akkoord over een onmiddelli­jke overgang. Antwerp betaalt 235.000 dollar omgerekend zo’n 200.000 euro - aan LA Galaxy en Van Damme zal een contract tekenen voor twee seizoenen. De 33-jarige verdediger keert naar verluidt per direct terug naar België en is mogelijk vanavond al aanwezig als toeschouwe­r bij KV Mechelen - Antwerp. Jelle Van Damme reageerde al via de sociale media op zijn overgang. “Soms moet je moeilijke beslissing­en nemen in je leven”, klinkt het in zijn afscheidsw­oorden aan de fans van Galaxy. “Mijn familie is het belangrijk­ste in mijn leven en ik heb beslist om terug te keren naar België zodat ik weer meer tijd kan spenderen met mijn fantastisc­he kinderen. Ik keer terug naar mijn familie, maar laat met LA Galaxy ook een beetje familie achter. Ik wil de club bedanken dat die mij hierin heeft gesteund en geholpen.”

“Jelle vroeg ons inderdaad naar België te mogen terugkeren, om dichter bij zijn kinderen te zijn”, zegt Pete Vagenas, algemeen manager bij LA Galaxy. “We hebben nauw met Jelle en Antwerp samengewer­kt, zodat deze transfer mogelijk werd. We danken Jelle voor zijn periode bij onze club en wensen hem veel succes.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium