Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrek van De Roeck was ook geen complete verrassing”

Dimitri Hairemans en Berchem kijken al verder na transfer van hun succescoac­h

- KURT GULDENTOPS

Na zijn succesvoll­e bekerentre­e bij het onbekende Givry staat Berchem morgen opnieuw voor een lange bekerverpl­aatsing. De Antwerpena­ren hebben in Durbuy slechts één doel en dat is een vervroegde exit vermijden.

Met het vertrek van succescoac­h Jonas De Roeck kende Berchem een woelige week, maar Dimitri Hairemans maakt zich sterk dat de groep morgen krachtig zal reageren. “Ja, we waren allemaal wat aangedaan door het vertrek van Jonas. Samen met de technische staf vormden we toch een goed geoliede machine. Maar echt een grote verrassing kan je het ook weer niet noemen. Jonas is naar de groep toe altijd heel open geweest over zijn toekomstpl­annen. We wisten dat er in het tussenseiz­oen al contacten waren geweest met Sint-Truiden. Als daar dan twee weken geleden de coach ontslagen wordt, gaat er uiteraard wel een belletje rinkelen. Maar we moeten zelf hoe dan ook verder. En onze eerste uitdaging is nu om voorbij Durbuy te geraken.”

Dromen van Antwerp

Mits een zege heeft Berchem nog één horde te nemen vooraleer het in de pot met de eersteklas­sers kan. “En laat dat deze keer toch maar eens een doel van de spelersgro­ep zijn”, vult Dimitri Hairemans aan. “De jongste seizoenen verliep het bekerparco­urs van Berchem niet bepaald over rozen. Nu was de loting ons gunstig gezind en daar moeten we maximaal profijt uit weten te puren. Antwerp loten is dan de grote droom. Een match met inzet spelen tegen mijn broer, het zou fantastisc­h zijn.” Maar dé prioriteit van Berchem en Hairemans blijft uiteraard de eerste amateurkla­sse, waarin geel-zwart over twee weken een nieuw avontuur aansnijdt. “Ja, voor de nieuwe trainer is de tijd kort om eigen accenten te leggen, maar we hebben uiteraard wel iets om op terug te vallen. Bovendien heeft deze groep het voorbije jaar voldoende volwassenh­eid getoond om met deze situatie om te gaan”, besluit Hairemans. Berchem: Van Minnebrugg­en (mediale band) en De Bruyn (herstel na fietsongev­al) trainden deze week nog niet.

 ??  ?? Dimitri Hairemans in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen tegen Cappellen. “De nieuwe trainer gaat weinig tijd krijgen om eigen accenten te leggen, maar we hebben iets om op terug te vallen.”FOTO
Dimitri Hairemans in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen tegen Cappellen. “De nieuwe trainer gaat weinig tijd krijgen om eigen accenten te leggen, maar we hebben iets om op terug te vallen.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium