Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Podium moet haalbaar zijn”

-

Ruben Devrieze is dit weekend een van de vele titelkandi­daten op het BK meerkampen in Deinze. Op het VK tienkamp miste hij het goud nog door een val op de horden. In Deinze wil Devrieze dat foutje rechtzette­n met een podiumplaa­ts.

Na wat problemen met de achillespe­zen deed Devrieze op het Vlaams kampioensc­hap in Dilbeek drie weken terug zijn eerste meerkamp van het seizoen. Hij leek er probleemlo­os op de titel af te stevenen. Tot een val op de 110m horden, de eerste proef van dag twee, roet in het eten gooide. “En toch ging de tienkamp op het Vlaams kampioensc­hap beter dan ik had gedacht”, blikt Devrieze terug. “Natuurlijk was het stom dat ik viel op de horden. Maar dat is mijn eigen schuld natuurlijk. Zonder die val had er al een puntentota­al van boven de 7000 punten ingezeten. Maar dan moet het maar gebeuren op het BK. Als het wat meezit, moet het podium zeker lukken. Het zou leuk zijn om te winnen, al hoop ik toch vooral die 7000 punten te halen. Als het puntentota­al goed is, volgt het podium vanzelf.”

Intussen is de blessure van Devrieze redelijk goed onder controle. “Na het VK had ik toch even terug wat last van de achillespe­zen. Het ging wat op en af, maar de laatste anderhalve week heb ik er amper nog last van gehad. Ik zou er klaar voor moeten zijn. Op het hoogspring­en heb ik niet heel veel getraind, maar dat moet lukken. Van het speer- en discuswerp­en verwacht ik ook nog wel iets. Op het VK had ik het gevoel dat er bij die proeven nog meer inzat. Hopelijk komt dat er ook uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium