Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoogdag voor het Waasland

-

Dirk Huyck (voorzitter Waasland-Beveren) “Onze sterke start bevestigen”

Voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Be- veren hoopt vooral dat zijn elftal de sterke start in de competitie kan veder zetten. “Vooreerst ben ik blij en fier met de presta- ties die tot nu toe geleverd zijn. Het is on- voorstelba­ar wat voor positieve vibe dit te- weegbrengt. De derby van vanavond heeft uiteraard meer spankracht, maar uiteinde- lijk zijn er maar drie punten te verdienen. Die zijn het belangrijk­st. Onze buren zullen zonder meer ook gemotiveer­d zijn. Na drie nederlagen zullen zij iets willen rechtzet- ten. Daarentege­n is het voor Waasland-Be- veren belangrijk dat we op de ingeslagen weg verder kunnen en willen we die wed- strijd winnen.” De club moet het voortaan wel zonder topschutte­r Gano doen. “Dat klopt, maar we werken eraan om zo snel mogelijk een vervanger in huis te halen. Ondertusse­n ben ik ervan overtuigd dat we genoeg spe- lers hebben om dit op te vangen. Misschien hebben ze een andere stijl van voetballen en moeten we voorlopig iets anders gaan voetballen, maar ik heb er een goed oog in.”

Philippe Clement (trainer Waasland-Beveren) “Focussen op eigen ploeg”

Voor trainer Philippe Clement is het ook de eerste derby sinds hij trainer is van Waasland-Beveren. Hij concentree­rt zich naar eigen zeggen enkel op zijn eigen ploeg. “Ik denk dat het als coach belangrijk is om een nuchtere kijk te houden op alles en de emoties niet te veel te laten spelen. Of we nu tegen Lokeren, Anderlecht of Club Brugge spelen, de bedoeling blijft om de supporters te verwennen door zo goed mogelijk te spelen en punten te pakken. Mijn ambitie is en blijft om de Freethiel zo vol mogelijk te laten lopen. We weten ook dat Lokeren geen cadeaus zal uitdelen en dat het supergemot­iveerd aan de aftrap zal verschijne­n. Het wordt dan ook een heel andere wedstrijd dan de drie voorgaande.” De vraag blijft hoe de coach van Waasland-Beveren het vertrek van Gano gaat opvangen. “We hebben een aantal dingen uitgeprobe­erd en mijn spelers zijn voorbereid. Ondertusse­n zijn we volop op zoek naar een nieuwe aanvaller met dezelfde kwaliteite­n. Hiervoor volgen we meer dan één piste. Dit is nodig, want het is kort dag en we kunnen niet al onze eieren in één mand leggen.”

Jens Cools (speler Waasland-Beveren) “Iedereen gunt Zinho zijn transfer”

b

specialede middenveld­ergroep “Voor belangrijk­stebeseftd­e wedstrijd, supporters­het Jens belangvan misschienC­ools.het is van de “Ook seizoen”,deze derby zelfs de wedstrijd,een een spelers-beseft heelvan maarmooi beginvoor ons een komt vervolg het te erop geven. aan We om mo-dit gende eerste ondertusse­ndrie wedstrijde­ntevreden terugblikk­enen moeten dieop flow, waarin we zitten, blijven volhouden.” Ook de transfer van Gano was het onder- werp van gesprek in de spelersgro­ep. “Ie- dereen gunt Zinho deze transfer. Hij was niet enkel belangrijk als speler, maar was ook een toffe kerel om in de groep te heb- ben. Het is nu aan andere spelers om op te staan om dit op te vangen.”

Peter Maes (trainer Lokeren) “Met spelers niet over derby gehad”

“Ik heb op dit moment andere zorgen, b daarom heb ik het met mijn spelers nog niet gehad over de derby. We zijn op dit moment bezig met automatism­en. De groep is leergierig en pikt de zaken goed op. Dit is nu het belangrijk­st. Ongetwijfe­ld zal het een beladen wedstrijd worden. Waasland-Beveren brengt goed voetbal, met veel doelpunten. Het Beverse publiek zal enthousias­t zijn. Laten we hopen dat wij daar iets tegenover kunnen stellen. Niet alleen met ons publiek, maar ook op het veld. Ik heb intussen wat meer zicht gekregen op de spelersgro­ep. De wedstrijd tegen Moeskroen en de trainingen hebben mij al veel duidelijk gemaakt. Hard werken is de enige manier om het tij te keren. Eens er punten zijn, zal het vertrouwen ook groeien. De snelle omschakeli­ngen bij Waasland-Beveren vrees ik het meest. Hun Japanse spelverdel­er zet uitstekend de lijnen uit. Nu er veel afwezigen zijn door blessures en Persoons geschorst is, is het aan anderen om hun kans te grijpen.”

Mijat Maric (speler Lokeren) “Derby komt op het verkeerde moment”

“We zijn momenteel gefocust op onszelf en niet op de burenstrij­d”, zegt Lokeren- speler Maric. “Ik vind dat de derby op het verkeerde moment komt. We zijn nog bezig met elkaar terug beter te maken. De ideeën van de nieuwe coach eisen veel aandacht. We missen een pak spelers tegen Waasland Beveren en sommigen zijn nog twijfelach- tig. Qua voorbereid­ing is dit niet ideaal. Anderzijds is de streekderb­y het ideale mo- ment om iets recht te zetten naar onze sup- porters toe. Deze opportunit­eit moeten we grijpen. Een zege in de derby zou ook voor een klik kunnen zorgen en dit voor het ver- dere verloop van de competitie. Aan moti- vatie zal het niet ontbreken.”

Roger Lambrecht (voorzitter Lokeren) “Ik droom van een gelijkspel”

Gevraagd naar zijn verwachtin­gen voor de derby reageert Lambrecht met een diepe zucht. “Oei oei, ik heb er geen zicht op. Ik loop wat verloren dezer dagen. Ik ben er ziek van. Ik kan van de nieuwe coach geen wonderen verwachten. Tot overmaat van ramp is ook Rassoul nog geblesseer­d uitgevalle­n. Hopelijk kan Overmeire spelen, dan recuperere­n we toch één zeer belangrijk­e pion. Ik droom van een gelijkspel. Met al de wijziginge­n die moeten gebeuren en het rechtzette­n van de scheve situatie ziet het er niet rooskleuri­g uit. Nu komen we tot de vaststelli­ng dat er niet op de gepaste manier is getraind geweest. Vier spelers staan aan de kant met een blessure aan de lies. Tegen Beveren en Eupen moeten we punten pakken, want daarna komen de grote kanonnen met Anderlecht en Antwerp. Laten we hopen dat we tegen dan al gevoelig versterkt zijn. Peter en Willy zijn volop bezig met hun zoektocht naar versterkin­g. WaaslandBe­veren heb ik nog niet aan het werk gezien dit seizoen. Ik doe er dan ook geen uitspraken over. Maar als je drie keer kunt scoren op Oostende, dan moet er wel iets inzitten. Gelukkig voor ons hebben ze deze week Gano verkocht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium